През уикенда транспортният министър Георги Гвоздейков уволни борда на директорите

...
През уикенда транспортният министър Георги Гвоздейков уволни борда на директорите
Коментари Харесай

Ех, Гвоздейков… 3 часа и половина до Бургас ли? Толкова не стигат на трена до Перник

През уикенда транспортният министър Георги Гвоздейков уволни борда на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ поради извънредно незадоволителни резултати на държавното сдружение, а съответният мотив — несръчен диспечер, който пусна трен от Стара Загора 3 минути преди да пристигна връзката от Русе. Резултатът — 16 индивида спаха на гарата в града под липите.

В понеделник министър Гвоздейков обществено в тв ефир се размечта за влакове, които след 3 години ще изминават 400-те километра от София до Бургас за 3 часа и половина.

Ех, Гвоздейков…

Толкова не стигат на родния влак от столицата до Перник, а дистанцията е едвам 30 километра — 13 пъти по-малко.

Във вторник вечер тъкмо толкоз време беше нужно на влака от София да се дотътри до Перник, а повода е нормалната в последните десетилетия — строшен трен, който блокира трасето.

Два часа (!) бяха нужни на кухите кратуни, ръководещи железницата, да изпратят локомотив, който да издърпа закъсалия влак и да освободи трасето, което другояче от най-малко две десетилетия се възнамерява да се удвои, че даже и утрои…

Да е случаен случай — да си затвори човек очите. Ама то се случва през месец-два.

И в никакъв случай реакцията на служителите в БДЖ не е съответна.

Изглежда е някакво рисково тестване да се изпрати локомотив на 15 (!) километра от столицата, който да изтегли закъсалата комбинация и да отпуши линията.

Сега същият Гвоздейков евентуално ще назначи комисия, която да проверява случая. Недейте, аргументите са ясни: няма локомотиви, не доближава преносим състав, за пари да не отваряме дума изобщо, влакове се палят, релсите са криви, жегите ви пречат…

Затова, господин министър, не уволнявайте бордовете. Те не са отговорни, озовали са се по случайност в най-голямата държавна компания с вярата да изкарат там до пенсия. Поне тях не лишавайте от тая дребна наслада. И през седмица да се сменят началниците — все тая. 

А пасажерите кучета ги яли.

Същите пасажери ще са признателни, в случай че най-малко им спестите арогантното известие “Благодарим ви, че избрахте БДЖ ”. Натякването, че самичък си се наврял, а и си си платил за сходна подигравка, е най-травмиращо от всичко.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР