През уикенда Русия и Украйна дадоха противоречиви отчети за случващото

...
През уикенда Русия и Украйна дадоха противоречиви отчети за случващото
Коментари Харесай

Никой не знае какво се случва на запорожкия фронт

През уикенда Русия и Украйна дадоха спорни доклади за протичащото се на фронта в региона на Запорожие , оповестява " Ройтерс ".

Москва твърди, че е спряла контранастъплението на Киев, до момента в който украинската войска твърди, че продължава да оказва напън.

От началото на контраофанзивата си през юни Украйна си върна няколко дребни села Запорожка област в югоизточната част на страната. Напредъкът обаче е дребен и през последната година обширната фронтова линия на изток и юг е претърпяла незначителни промени.

" Врагът беше спрян и неговата толкоз прехвалена контраатака беше напълно прекратена ", разгласи Евгений Балицки, почитан чиновник, назначен от Москва в Запорожка област.

По негови думи се водят и край село Щербаки, на към 22 км северозападно от него.
 Украйна подреди следствие на съветско нахлуване против военна бригада
Украйна подреди следствие на съветско нахлуване против военна бригада

Става въпрос за хипотетична офанзива с съветска балистична ракета против украинска щурмова бригада по време на гала по награждаване

Както Русия, по този начин и Украйна управляват разпространяването на информация на бойното поле и претендират за триумфи на дребни сектори земя. По тази причина е мъчно да се откри коя от двете страни е постигнала важен прогрес и какъв брой яростни са борбите.

Генералният щаб на Украйна нощес заяви, че съветските сили са направили няколко несполучливи офанзиви наоколо до Роботине и Вербове, село на няколко километра източно от него.

Руското министерство на защитата пък осведоми на ежедневния си неделен брифинг, че силите му са отблъснали офанзивите на Украйна покрай двете обитаеми места.

Според анализатори от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната обаче показват, че Украйна е постигнала " стеснен прогрес на запад от Вербове ".
 Украйна оповестява за тежки боеве на североизток
Украйна оповестява за тежки боеве на североизток

Руските сили нападат към Макеевка и Купянск

Генералният щаб на Украйна означи и че украинските сили не престават настъпателните интервенции в направление Мелитопол, в западната част на Запорожка област, " изтощавайки врага по цялата фронтова линия ".

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили за противовъздушна защита са отразили украински въздушни офанзиви там.

Вчера отхвърли войната с Русия да е в " застой ", откакто неговият главнокомандващ военачалник Валерий Залужний призна, че спорът върви към
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР