През уикенда Виктория Томова спечели най-голямата титла в кариерата си,

...
През уикенда Виктория Томова спечели най-голямата титла в кариерата си,
Коментари Харесай

Виктория Томова: Почувствах облекчение след титлата в Биариц

През уикенда Виктория Томова завоюва най-голямата купа в кариерата си, откакто на финала на шампионата с награден фонд 80 000 $ в Биариц надигра Данка Ковинчич с 6:2, 5:7, 7:5. Преди шампионата българката не бе в изключително добра позиция, откакто загуби цели 72 места в международната класация и падна до №249, като по този начин изгуби и статута си №1 в България. След купата обаче се завърна под №178, а задачата продължава да бъде топ 100.

Томова даде особено изявление за TennisKafe.com. Първата ни ракета приказва за огромния триумф и за това какво елементарният човек не вижда от живота на един тенисист. Най-добрата ни състезателка разкри, че съгласно доста хора тя върви на екскурзии, а в действителност не остава никакво време да прегледа страните, в които играе. За конкуренцията в Биариц е пътувала 17 часа, като е сменила 3 влака и 2 полета и рейс.

Няколко дни след успеха, усещаш ли я в действителност като най-голямата в кариерата си?
Не бих споделила, че е най-голямата ми победа до момента, само че пък беше ужасно значима за мен. Дойде след много сложен интервал. Имах доста тежки мачове тази седмица и съм извънредно щастлива, че съумях да се преборя за всеки един от тях.

Като цяло, по какъв начин мина шампионатът за теб?
Като всеки един шампионат – мъчно. В днешни дни конкуренцията е пъклен мощна и всеки се бори за всяка точка и мач.

Какво си намерения, когато премията най-сетне бе в ръцете ти? Имаше ли време да празнуваш?
Почувствах облекчение миг след последната точка, само че към този момент съм на идващия шампионат и няма време за разпределяне. Още на идващия ден пътувах дълго, с цел да стигна до мястото където се организира новият.

Victoire de Victoria Tomova 6/2 5/7 7/5 pic.twitter.com/OTUkGBcRO9
— LNA Tennis (@LnaTennis) 21 юли 2019 година Можеше да приключиш дуела в два сета, само че сюжетът се усложни. Как одобри обстановката? Съмняваше ли се, че успеха се изплъзва?
Разбира се, постоянно е пъклен неприятно, когато си бил на 2 точки от успеха, само че се стегнах и си споделих,че ще се боря за всяка последваща точка и няма да се предам до края. Много ненавиждам да изгубвам финали.

Каква е задачата ти в този момент? Пробив в топ 100?
Целта ми от дълго време е това, само че не е толкоз елементарно да се направи, едвам се каже. Разбира се, работя доста старателно за задачата си, имам ясни проекти и религия, че ще я реализира рано или късно.

Най-трудният миг през годината до момента?
Бяха доста сложните моменти. В тениса няма елементарно, както и в живота. Не мога да кажа миг, който е бил най-труден, просто постоянно виждам напред и се пробвам да съм позитивна.

Само преди година бе в друга обстановка – на централния корт на “Уимбълдън” против Серина Уилямс. Продължава ли да те въодушевява този мач и представяш ли си се още веднъж на най-голямата сцена против най-хубавите?
Разбира се, че ме въодушевява. Това беше може би най-хубавият миг в кариерата ми до момента, само че съм сигурна, че ще има още такива отсега нататък.

За край, от гледната точка на топ състезател на България, какво съгласно теб почитателите не виждат от живота на професионалния тенисист?
Много са компликациите, както към този момент споделих, когато нямаш спонсори, правиш всичко безусловно самичък.От пазаруване на билети, запазване на хотели, превоз, визи и така нататък Но пък постоянно имам поддръжката на моите близки и това доста ми оказва помощ. За мен най-тежки са пътуванията. За Биариц пътувах 17 часа, с цел да стигна до такава степен. 3 влака, 2 полета и рейс. Но доста хора не си дават сметка за това, мислят си, че съм на екскурзия, а аз в никакъв случай нямам време и сила да вървя където и да било, да преглеждам.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР