През уикенда изпълнителният директор на Локо Пд Павел Колев бе

...
През уикенда изпълнителният директор на Локо Пд Павел Колев бе
Коментари Харесай

Павел Колев: На Локо предстои стрестест

През уикенда изпълнителният шеф на Локо Пд Павел Колев бе в Букурещ на среща с сътрудниците си, с които е приключил просветителните стратегии на Академията на УЕФА. Въпреки това той призна, че е гледал доста деликатно дуела на черно-белите против Славия. Колев се съгласи да приказва пред " Тема Спорт ". Ето мнението му за историческия триумф на смърфовете, положението на Локомотив, задачите и проектите за бъдещето.

Г-н Колев, когато депозирахте оставката си преди няколко месеца, вярвахте ли, че този тим има сили да реализира това историческо достижение - 9 следващи турнирни победи?

- Да! Бях уверен, че сме на прав път. Вярвах, че по метода, по който сме подредили нещата, и по този начин както тимът организира подготовка, както бе структуриран селекционният развой по метод, по който си го представяхме аз и старши треньорът, то имаше всички учредения да запишем положителни резултати. Чак толкоз положителни надали и най-големите оптимисти са очаквали. В последна сметка това има своето разумно пояснение - то е плод на доста труд, най-много на треньорския щаб и футболистите. Добрата атмосфера в съблекалнята и клуба също спомогнаха, само че си има и справедливи условия, които не би трябвало да се подценяват. Това са най-много програмата и шансът в някои мачове. Без малко шанс такава поредност от резултати надали е допустима, само че ние търсехме и предизвикахме този шанс с доста предпочитание и старания. Нека създадем и уточнението, че не сме постигнали кой знае какво с изключение на чистата статистика.

Сега следва по-трудното. Летвата е вдигната, а равнището би трябвало да се задържи. Едно от главните неща е запазването на състава. Знаем, че към този момент водите договаряния с няколко играчи, чиито контракти изтичат през лятото...

- Да, водим договаряния и сме на стадий, че другата страна преглежда предложенията, които сме им създали, и следва връзка по този въпрос. Не желая да влизам в конкретика, тъй като е ненужно тези неща да се разясняват обществено, преди да има някакъв резултат. Това е естествен работен развой, който би трябвало да протича дискретно. На този стадий нямаме индикации за съществени проблеми. Всичко е в правилен звук. Футболистите знаят какво желаеме от тях и какви са дълготрайните проекти на Локомотив Пловдив и че те значително са свързани и с тях. В същото време всеки мисли за личната си кариера и предвид на това, че тя е лимитирана във времето, желае да осъществя в този интервал по-добри финансови условия за себе си и фамилията си.

Колко сложна е задачата предвид на това, че макар че е водач в класирането, Локо е отвън Топ 6 по бюджет?

- Бюджетът не е напълно определящ. Балансът е комплициран. Възможно е с по-лимитиран бюджет да се реализиран по-добри резултати, както и с доста висок бюджет да няма резултати. Всичко е въпрос на резултатност и успеваемост. Аз, спортният шеф, треньорът и неговият щаб одобряваме финансовия запас за даденост и вместо да се оплакваме, се стремим да го използваме оптимално ползотворно.

За да крачи Локо паралелно до грандовете, е нужно и укрепване. Има ли към този момент съответно набелязани играчи за зимния прозорец?

- Позиции да, имена не. Тук пипаме с кадифени ръкавици и хирургични принадлежности, защото всичко зависи от структурирането на бюджета, създаване на подчиненост и преструктуриране на заплатите, а привличането на нови играчи не е непременно. Ние се водим от концепцията, че разполагаме с задоволително положителни футболисти, които към момента не са разкрили цялостния си капацитет. При всички положения, в случай че желаеме да останем там, където сме сега, или най-малко да участваме в разпределението на местата за евротурнирите, то би трябвало да се подсилим през зимата. Целта е доникъде на октомври, т.е. много преди отварянето на трансферния прозорец да имаме набелязаните съответни имена и да сме провели диалози с клубовете им, с тях, да сме ги гледали онлайн, както и да сме добре осведомени с техните чисто човешки характерности. Инициативата идва напълно от Александър Томаш, който доста държи да знаем какви са те и отвън терена, тъй като за него преди всичко стои въпросът да се резервира отличната атмосфера в съблекалнята. В момента сме фокусирани върху две неща - да запазим тима в този му тип за по-дълго време и да убедим футболистите, че това наслаждение, което изпитват, е плод на екипна работа.

Предстои посещение на Лудогорец. Тук ли ще спре черно-бялата приказка?

- Надявам се, че не. Тези три мача, които ни предстоят до паузата за националните тимове, са самобитен Рубикон. Те са доста комфортна опция да разберем къде се намираме като клуб и тим. Клубът е зареден от положителна сила. Това са най-хубавите мачове. Ние търсим главно развлечение и играчите да изпитват наслаждение от това, което вършат на терена. Условията в Разград подготвят да се играе прекрасен футбол и какво по-добро от това да премерим сили и да се надиграваме с първенеца.

В понеделник на " Лаута " идва ЦСКА. Ще съумеете ли да отворите и Южната естрада?

- Искрено се надявам. Тя е напълно подготвена да одобри аудитория, само че в този момент всичко е в ръцете на институциите, които би трябвало да издадат нужните разрешителни. Въпросът е бюрократичен и не зависи от Локомотив Пловдив.

До началото на ноември следва извънредно тежка серия. Има ли подложен някакъв ултиматум или цел пред тима за най-малко извоювани точки от тези мачове.

- Не! Ултиматум няма. Ние сме се фокусирали да се доизгради и да се изчистят детайлите към това Локомотив да наложи собствен жанр. Засега това ни носи триумф и ще продължим по този път. Не гледаме класиране и не играем напрегнат за дадени резултати.

Добрите резултати очевидно покачиха настроението, само че една отрицателна серия може ли още веднъж да докара до напрежение против притежателите или към този момент всичко е забравено?

- Няма клуб, който да откаже сходна сполучлива серия, а успехите постоянно са най-хубавото лекарство за всички рани. Много ми се желае да избегнем отрицателна серия, само че не сме застраховани. Даваме си сметка, че неизбежно ще дойдат загубите и те ще са, по този начин да се каже, нашият стрестест по отношение на това, какъв брой стабилно нещо сме постигнали и построили. Ще бъде тъпо, в случай че всичко рухне.

Как върви построяването на подготвителната база в " Тракия ", за която Христо Крушарски бе заречен да е подготвена през октомври?

- Работи се интензивно и в този момент се наваксва с правене на документите и в този момент господин Крушарски е ангажиран с това да оправи чисто законово нещата. Терените се построяват, ще бъдат построени съблекални, само че с съответен период не мога да се наемам.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР