През уикенда избухна скандал във Формула 1, след като Люис

...
През уикенда избухна скандал във Формула 1, след като Люис
Коментари Харесай

Скандал и разделение във Формула 1 след наказание на Фетел

През уикенда избухна скандал във Формула 1, откакто Люис Хамилтън завоюва канадския Гран При. Той беше подбуден от обстоятелството, че в действителност Себастиан Фетел взе карирания байрак, само че получи противоречиво 5-секундно наказване за рисково шофиране.
Фетел, който започва от пол позишън, беше намален до второ място пред съотборника си от Ферари Шарл Льоклер за рисково наново влизане на пистата, при което имаше заплаха от удар на Хамилтън.
Специалисти и водачи във Формула 1 остават разграничени към мненията си за случая, само че преобладаващите отзиви са в отбрана на Фетел.
Нико Розберг, който имаше не изключително топли взаимоотношения със сънародника си Фетел в дейните си години, както и още по-обтегнати с Хамилтън в " Мерцедес ", зае страната на автобус контрола.
" Фетел постоянно мисли, че е прав и вини хората. След надпреварата всички тези жестове и неуважителни мнения бяха ненужни ", съобщи Розберг.
Но има и много значими лица във Формула 1, които са на страната на водача на " Ферари ".
" Случи ми се същата обстановка с Люис през 2016-а в Монако. Мнението ми е, че тогава дейностите му бяха надалеч по-опасни, само че не му постановиха наказване ", безапелационен е Дани Рикардо от " Рено ".
Даниел Квят от " Торо Росо " бе още по-краен: " Ако го беше направил пет пъти подред, можеше да се даде наказване. Но тази глоба бе прекомерно противоречива. Рейс контролът има сложна задача, само че знаем, че казусът е неналагането на неизменност в решенията ".
Жак Вилньов, чието име носи пистата в Канада, също бе на страната на Фетел: " Наказанието е срамно за Формула 1. Това бе неточност а водача и Люис можеше да го задмине. Не става дума за мръсно каране. Не може постоянно да молиш противника да те задмине ".
Междувременно от Ферари взеха решение да апелират наказването на Фетел. Какви претекстове уточни шефът на Скудерията, разберете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР