През уикенда и последните цивилни бяха евакуирани от металургичния комплекс

...
През уикенда и последните цивилни бяха евакуирани от металургичния комплекс
Коментари Харесай

Украинските бойци в Азовстал: Надяваме се на чудо

През уикенда и последните цивилни бяха евакуирани от металургичния комплекс “Азовстал” в Мариупол, който е обсаден от съветските сили. Бойци, които бранят последния бастион на украинските сили в пристанищния град, изпратиха вик за помощ. “Можем да се надяваме единствено на знамение ", написа командирът на 36-та украинска морска бригада Серхий Волина във Facebook. " Че по-висши сили ще вземат решението да ни спасят! "

Най-близките украински елементи са на 100 километра

От седмици Мариупол на практика е под съветски надзор. Украинските сили са отдалечени на най-малко 100 километра от " Азовстал " и не са в положение да оказват помощ на бойците там. По данни и на Киев, и на Москва последните дами, деца и възрастни цивилни са били евакуирани от комплекса в събота. По време на евакуацията са били убити трима бойци, а шестима са ранени, написа още Волина. Според наблюдаващи в този момент Русия ще се опита допустимо най-бързо да поеме контрола над " Азовстал ", с цел да разгласи дефинитивна победа в Мариупол.

Украйна се обърна към " Лекари без граници "

Украйна се обърна към организацията " Лекари без граници " с апел да помогне на бойците в " Азовстал ". Защитниците на големия промишлен комплекс са обект на " непрекъснати бомбардировки и офанзиви от съветската войска " през последните 72 дни, а заради " липса на медикаменти, вода и храна ранените бойци умират от гангрени и отравяне на кръвта ", написа украинската вицепремиерка Ирина Верешчук до организацията. " Лекари без граници " би трябвало да оказват помощ на бойците, чиито " човешки права са нарушени от Руската федерация “, счита Верешчук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР