През учебната 2019/2020 година се проведе първата среща по проект

...
През учебната 2019/2020 година се проведе първата среща по проект
Коментари Харесай

Ученици от СУ Христо Ботев във Враца посетиха Полша по програма Еразъм+ /снимки/

През образователната 2019/2020 година се организира първата среща по план „ Да творим дружно музика “ по стратегия „ Еразъм+”, финансирана от Европейския съюз. Темата, по която работиха учениците от СУ „ Христо Ботев “ във Враца, е ориентирана към деца с музикален гений, които имат предпочитание да изследват и показват фолклора и културното завещание на своята страна. Заедно с сътрудниците си от Португалия, Полша, Гърция, Литва и Италия те се срещнаха в Пжигоджице/Полша, където се организираха редица подготовки, след които беше проведен концерт, на който учениците пяха национални песни и показаха присъщи за района танци. В края на концерта всички дружно, домакини и посетители, изпяха разучената по време на работната среща полска национална ария. Българските възпитаници показаха презентация, с която срещнаха сътрудниците си с фолклорните области на България, с присъщите за тях ритми, музикални принадлежности и традиции.
Програмата на срещата беше наситена и с културни мероприятия, даващи опция на гостите да се потопят в атмосферата на района – посещаване на ловния замък „ Антонин “, на аквариума „ Африкариум “, разглеждане на град Вроцлав с екскурзоводска сказка.
Работата по плана не се лимитира само до провеждането на работни срещи. Във времето сред тях всяка една група би трябвало да приготви последваща национална ария, която да показа пред сътрудниците. Подготовката тече с цялостна мощ – този път учениците ще провеждат взаимния си концерт пред обществеността на остров Мадейра в Португалия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР