През цялата тази година, откакто ситуацията се изостри, правителството е

...
През цялата тази година, откакто ситуацията се изостри, правителството е
Коментари Харесай

Станишев: Започнало е изплащането на заплатите на работещите в «Кремиковци»

През цялата тази година, откогато обстановката се изостри, държавното управление е единственият фактор, който работеше за спасяването на комбината. Това съобщи министър председателят Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос в границите на конференцията си с австрийския канцлер Алфред Гузенбауер, оповестиха от държавната работа.

Ситуацията е сериозна, в ход е процедура по неплатежоспособност, напомни министър председателят и акцентира, че години наред комбинатът „ Кремиковци” не се е управлявал по най-хубавия метод, не са правени и нужните вложения за неговата рационализация.
През последните дни е осъществено изкупуване на готовата продукция на „ Кремиковци” за потребностите на държавния запас. Това разрешава и към този момент е почнало изплащането на отговорностите към работещите в комбината за месеците август и септември. Това, прочее, не беше осъществено от тези, които оперираха комбината в предходните месеци, добави министър председателят. Винаги сме държали на този обществен ангажимент, акцентира той.
Независимо от неприятната обстановка, която съществува на интернационалния пазар за изделията, които създава „ Кремиковци”, а и всички металургични комбинати в света, има деклариран интерес от компании от разнообразни страни, сподели още министър-председателят. Водят се и съответни диалози. Дали те ще доведат до сполучлив резултат към момента е рано да се каже, само че такива диалози се водят, акцентира той в умозаключение. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР