През цялата 2022 година и първите месеци на 2023 г.

...
През цялата 2022 година и първите месеци на 2023 г.
Коментари Харесай

Военното министерство: Повиквателните за 2022 г. не са повече от предишни години

През цялата 2022 година и първите месеци на 2023 година са връчени толкоз повиквателни заповеди, колкото и в годините обратно от основаване на Централното военно окръжие през 2011 година.
Това оповестяват особено за от пресцентъра на Министерството на защитата. 

Дейностите са регламентирани със Закона за запаса на въоръжените сили и Наредбата за военния доклад на български жители и техника за спокойно и военно време. 

Централното военно окръжие (ЦВО) и военните окръжия в страната извършват ежедневните отговорности по водене на военния доклад и комплектуване на военновременните формирования на въоръжените сили и структурите от системата за национална сигурност на Република България с запаси от запаса (запасни и техника-запас) за военно време. Всяка година се прави актуализиране въз основата данни за хората от запаса и запаса, които се водят на боен доклад. 

От Министерството на защитата прецизират, че съгласно основаната организация, подмяната на запасни и техника-запас се прави главно през месеците февруари, март, април, август, септември и октомври посредством изпращане на вести до запасни и притежатели на техника-запас без мобилизационно предопределение за явяване персонално във военните окръжия, където на място получават повиквателна заповед и им се коментират аргументите за нейното връчване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР