През целия ми живот се опитвах да разсмея украинците. През

...
През целия ми живот се опитвах да разсмея украинците. През
Коментари Харесай

Танцът на Зеленски

" През целия ми живот се пробвах да разсмея украинците. През идващите пет години ще върша всичко, с цел да може украинците да не плачат! ”. Това се зарече Володимир Зеленски през май 2019 година на церемонията по встъпването си в служба като президент на Украйна.

За страдание три години по-късно на известния в страната си и в Русия комедиант му се наложи да влезе в напълно друга и друга роля - на висш главнокомандващ на Укрйана във войната против Русия, която атакува страната му през февруари 2022 година

През последните дни в обществените мрежи се популяризира едно видео, на което се вижда по какъв начин облечен съвсем като Дядо Коледа Зеленски се радостни и кълчи снага. 45-годишният през днешния ден президент преди години сполучливо се изявяваше като артист, шоумен и танцьор. Вероятно видеото е от интервала му преди да влезе в политиката.

Някои позволяват и че може да е фалшив, въпреки че Зеленски при започване на ХХ век разсмиваше украинци и руснаци с невероятните си танцувални умения в разнообразни шоупрограми. Споделящите видеото обаче настояват, че няма по какъв начин подобен човек да бъде признат на съществено.



Още на 17 години днешният украински водач се снима в съветското телевизионно съревнование за „ стенд-ъп ” комици, известно като КВН (съкращение от „ Клуб на радостните и съобразителните ”). Участвайки в по този начин наречената Основна лига на предаването, през 1997 година той печели конкуренцията. С тима си „ Квартал 95 ” основава едноименна телевизионна продуцентска компания, кръстена на централна част от родния му Кривой Рог.

Компанията има голям триумф, продуцирайки голям брой шоу-програми и развлекателни телевизионни излъчвания за два украински тв канала, провежда и огромни концерти. Самият Зеленски не прекъсва кариерата си като артист. Той играе в основната роля на няколко сполучливи игрални сантиментални комедии – „ Любов в огромния град ” (2009), „ Офис романс. Нашето време ” (2011) и „ 8 първи срещи ” (2012). Връх в кино кариерата му е комедията „ Ржевски против Наполеон “ от 2012 година където играе Наполеон.



Като комедиант в фамозното шоу „ 95-и квартал ” и танцьор №1 в украинската версия на „ Денсинг Старс ” се трансформира във всеобщ любим.

Венец в кариерата му обаче е присъединяване в комедийният сериал „ Слуга на народа ”, чийто сюжет се трансформира в знамение. В него Зеленски играе ролята на гимназиалният преподавател по история Василий Голобородко, който една заран се разсънва президент на страната.

Филмът стартира с нецензурния монолог на млад гимназиален преподавател по история против корупцията и неуспеха на политическата класа на страната си.

„ Защо всички почтени хора са простаци, а всички умни крадат ”, избухва наивният, само че почтен преподавател по история Васил Холобородко, в чиято роля е Володимир Зеленски. Милиони украинци поддържат концепцията честният преподавател да се яви на идните президентски избори, и той – както може да се чака в язвителен филм – ги печели с партията си „ Слуга на народа ”.



Следват два сезона комедия от неточности, до момента в който президентът Холобородко се пробва да се пребори с повсеместната корупция и с желязната хватка на сенчестите олигарси – благодарение на старите си съученици, които назначава за министри. 

Проблемите, с които се сблъсква президента Холобородко са изцяло действителни: от корумпираните генерали и шефове на секрети служби, които са и мафиотски босове, до олигарсите-кукловоди, които управляват медиите и си купуват политици като часовници.

Филм и живот се сливат, когато една действителна заран през 2017 година юристът на продуцентската компания на Зеленски „ Студио Квартал 95 ” Иван Баканов записва едноименна партия. По подигравка на ориста новината, че „ учителя Холобородко ” влиза в политиката се приема извънредно задушевно от украинците. Половин година преди публично да разгласи кандидатурата си за президент, Зеленски е на челните места измежду анкетите в Украйна. Както си му е редът, самото влизане в конкуренцията въобще не е всекидневно.

Зеленски взема решение да заяви новината на 31 декември 2018 година по време на празничното си шоу в телевизия „ 1+1 ”, благосъстоятелност на украинският олигарх Игор Коломойский. Основното му заричане е да спре посредством договаряния войната в Донбас и Луганск. Изявлението на Зеленски е толкоз сензационно, че даже засенчва новогодишната тирада на тогавашния президент Петро Порошенко, която се излъчва по същото време.



По време на президентската си акция той продължава турнето на комедийното си шоу „ Лига на смеха ” из страната. Цялата акция на комика е горещо рекламирана от телевизионния канал „ 1+1 ”.

Както в пророческият сериал и представителя на същинската партия „ Слуга на народа ” печели изборите. Разликата е, че същинският актьор-комик Зеленски завоюва президентските избори с по-висок % от измисления преподавател по история Холобородко.

Следвайки сюжета от сериала след избирането си Зеленски попълня екипа си най-вече с сътрудници от комедийното си шоу, който също нямат безусловно никакъв опит в политиката, само че дават обещание, че ще санкционират неприятните и крадливи политици. 

В обществените мрежи не престават да се популяризират любопитни видеа от театрални изяви на Володимир Зеленски от предишното. През 2006 година той печели и украинската версия на риалити предаването " Денсинг Старс ".

В друго видео артистът прави подигравка на музикално видео на украинска група. В него актуалният украински президент е облечен в женски облекла и танцува провокативно.  Това видео единствено по себе си не е подправено, само че е от времето преди Зеленски да влезе в политиката - когато е бил артист.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР