През целия месец октомври в университетската болница Св. Марина“ във

...
През целия месец октомври в университетската болница Св. Марина“ във
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на гърдата във Варна - Здраве

През целия месец октомври в университетската болница „ Св. Марина “ във Варна ще се правят безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърдата, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Медицинския университет в крайморския град.

Пациентите ще бъдат преглеждани от експертите от Клиниката по гръдна хирургия (етаж 10 в главната постройка на лечебното заведение). Записването стартира на следващия ден и ще продължи всеки петък през октомври, сред 9:00 и 10:00 часа, на тел. 052/978-660, показаха за Българска телеграфна агенция от университета. Прегледите ще се правят вторник, сряда, четвъртък и петък, сред 14:00 и 15:00 часа.

С актуалната самодейност университетската болница във Варна се причислява към профилактичната и осведомителната акция, обвързвана със Световния месец за битка с рака на гърдата.

Специалистите от лечебното заведение напомнят, че този вид карцином е най-често срещаният при дамите. Открит в първите стадии на развиване, ракът на млечната жлеза е лечим в 97 % от случаите. Тъй като първичните признаци остават незабелязани – няма болежка и туморът не може да се напипа с ръка, би трябвало от време на време да се прави скрининг при експерт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР