През третото тримесечие на годината Теленор България запазва тенденцията за

...
През третото тримесечие на годината Теленор България запазва тенденцията за
Коментари Харесай

Теленор България запазва тенденцията за ръст на приходите си и през Q3

През третото тримесечие на годината Теленор България резервира наклонността за растеж на приходите и облагата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA), която се следи от началото на 2018 година

Общите доходи за третото тримесечие доближиха 187 милиона лв., най-много поради растежа в междинния доход на консуматор (ARPU), който доближи 15,30 лева за тримесечието. В допълнение, приходите от продажби на устройства също способстват за нарастването на общите доходи заради фокуса на потребителите върху смарт-устройства от висок клас.



Ръстът в общите доходи, както и продължаващите старания на компанията за възстановяване на успеваемостта, водят до нарастване на EBITDA за тримесечието до 76 милиона лв.. Общият брой на клиентите на Теленор е положително повлиян през летния сезон, като към края на тримесечието доближи 3,163 милиона, от които 23% са потребителите на предплатените услуги на оператора.

През третото тримесечие на 2018 година, Теленор концентрира своите старания в предлагането на услуги като VoLTE. За по-малко от шест месеца от старта на предлагането на технологията, която разрешава по-високо качество на гласовите позвънявания и непрекъсната високоскоростна интернет връзка по време на диалог, делът на VoLTE надвишава 5% от общия гласов трафик.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР