През този уикенд рок, джаз и пънк ще звучат на

...
През този уикенд рок, джаз и пънк ще звучат на
Коментари Харесай

Музика на живо ще звучи на гарата в Пловдив и на още три дестинации през уикенда

През този уикенд рок, джаз и пънк ще звучат на четири разнообразни места в Пловдив. Фестивалът Hillock Carnaval е отдаден на вълната от нова балканска музика и ще се реализира на спонтанни подиуми на Братската могила, Руския пазар, Централна ЖП гара и Хаджи Хасан махала. Организатор на събитието е колективът Horz, оповестяват от пресцентъра на " Пловдив 2019 ".

В събота (24 август) от 10.00 часа на Братската могила ще свирят Space Trio. Това е една от първите български групи, които залагат напълно на импровизации в изявите си онлайн. Първият техен албум е публикуван в Португалия от лейбъла Creative Sources. След тях ще пристигна ред на LavljiDaniDima - още едно трио, което се занимава с импровизационна музика, само че този път от Нови Сад.

Отново в събота, само че от 20.00 часа на площада на Хаджи Хасан махала (ул. Генерал Скобелев 39) пред публиката ще излезе Хаджиоркестър. Чрез символно диригентство оркестърът интерпретира остарели градски песни. При този метод на работа диригентът влиза в ролята на аранжор и композитор. Този тип диригентство е познато около музиканти като Леонард Бърнстейн, Франк Запа, само че най-голямата фигура в него е Бъч Морис, който уголемява инструментариума от знаци и жестове за интерпретация от музикантите.

 Dragon’s Fuel
© "Пловдив 2019 "

Dragon’s Fuel

В неделя (25 август) от 10.00 часа на битака пред Руския пазар е концертът на Dragon’s Fuel, чиято музика може да бъде избрана като пънк-джаз, пауър-джаз и трайбъл. От 20.00 часа на същия ден на централната ЖП гара на Пловдив ще свирят квартетът Zemljani и пловдивската тайфа " Кервиз ", образувана особено за Hillock Carnaval.

Кои са Horz

През 2015 година няколко млади музиканти от Сърбия, България и Италия, които учат в влиятелната Prins Claus Conservatorium в Грьонинген, се сплотяват в сходните си музикални търсения и желанието си за по-голяма самостоятелност. Те основават в Нови Сад свои лични лейбъл и студио. Първият им план излиза през май, 2018 година Една година по-късно колективът към този момент е натрупал сериозен азбучник от заглавия и стартира да провежда от ден на ден концептуални изяви онлайн на групите от лейбъла.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР