През това лято голям пожар засегна сгради на т.нар. Царски

...
През това лято голям пожар засегна сгради на т.нар. Царски
Коментари Харесай

Четири месеца по-късно - МВР не понечва да ремонтира Царските конюшни

През това лято огромен пожар засегна здания на така наречен Царски конюшни. Основно пострадаха покривни структури, като много време трябваше да се откри кой в действителност би трябвало да стопанисва въпросните здания. В последна сметка се оказа, че притежател е Министерство на вътрешните работи, както и частната компания " Промишлена енергетика - Варна ". И от Министерство на вътрешните работи дадоха обещание да ремонтират.
От пожара минаха към този момент съвсем четири месеца. Дали има ремонт – известният български публицист сподели със фотоси, че няма даже помен за корекция. И зададе въпрос: „ Чакаме да завали мощен сняг ли или какво?”

В Софийски градски съд има наказателно дело, обвързвано с Царските конюшни. По него подсъдими са двама - Веселин Пенев, някогашен регионален шеф на София и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител. Пенев е предаден на съд за няколко закононарушения. Едното обвиняване е за подписана неизгодна договорка. Щетата е над 10 млн. лева и е образувана от разликата сред продажната цена и действителната пазарна стойност на парцела. Другото обвиняване е за умишлена занемареност, вследствие на което също са настъпили нездравословни последствия и за регионалната администрация, и за българската страна. Т.нар. Царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София - на 100 метра от паметника на Васил Левски, са били продадени за сумата от 658 870 лева - т.е. по 90 лева на квадратен метър.
На 22 март lex.bg заяви, че делото за продажбата на Царските конюшни най-сетне може да стартира всъщност в Софийския градски съд (СГС). Това ще стане, откакто определение на Софийски градски съд, с което за повторно в последната година делото беше прекъснато, е анулирано от Софийския апелативен съд (САС). Въззивната инстанция е безапелационна, че обвиняванията против Пенев и Юлия Димитрова-Цекова са ясни и не лимитират правото им на отбрана, както е приела арбитър Снежина Колева от Софийски градски съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР