През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение

...
През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Туристите намаляват, но приходите растат

През това лято броят на туристите е по-малко спрямо 2018 година, само че има растеж на приходите, сподели във Варна депутатът и водач на НСФБ Валери Симеонов след съвещание на регионалния съвет по туризъм в крайморския град.

По думите му сведенията за рецесия в бранша са мощно пресилени. Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се регистрира растеж и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, сподели още Симеонов.

Депутатът регистрира, че няма съществени проблеми с шума от заведенията в курортите към и във Варна. По думите му новият закон за шума е почнал да работи още преди публично да влезе в действие, с помощта на засиления надзор през последните 3 години. Симеонов напомни, че към този момент работят законови промени, които уточняват разпоредбите за слагане на преместваеми търговски обекти в огромните курортни комплекси.

Контролът ще реализира дирекцията за строителен надзор, а не общините, което Симеонов регистрира като доста позитивен фактор.

За измененията в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът уточни, че предложенията са направени от групата на обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и образуваната от него работна група.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР