През тези девет месеца се научихме на коалиционна култура. Всичко

...
През тези девет месеца се научихме на коалиционна култура. Всичко
Коментари Харесай

Борисов определи предстоящата ротация на правителството като „скачване с орбитална станция“

През тези девет месеца се научихме на съдружна просвета. Всичко което сме записали в съглашението с " Продължаваме промяната – Демократична България " сме го изпълнили . Това разяснява в Търговище Бойко Борисов.

Той дефинира идната ротация като " съединяване с орбитална станция ". „ Никога не е правена, комплицирана е, само че пък е единствената допустима сега в България , с цел да има резистентност. Тръгвайки отникъде, все още имаме голяма свършена работа “, добави той.



Според него, практиката до момента е посочила, че всяко изявление, преждевременно, носи пасиви. В четвъртък ще стартират и диалозите с сътрудниците по основни за страната тематики, сподели Борисов. Той уточни и механизма, съгласно съглашението, с цел да се избегнат тълкования във връзка с ротацията. „ Николай Денков и Мария Габриел би трябвало да създадат оценка на работата на всеки един министър, на всеки заместник-министър, на всеки регионален шеф . И когато са подготвени, въз основата на тяхната оценка, ще дойдат и ще изискат поддръжка на парламентарните групи. От името на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили декларирам, че предумишлено нито един министър няма да бъде подложен от нас като изискване. След оценката ще кажем нашето мнение, както и за ръководителя на Народното събрание “, съобщи водачът на ГЕРБ.

" Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България ", съобщи Борисов във връзка изявление на ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Василев Велев по тематиката.

По думите на Борисов австрийският бизнес, в лицето на огромните си компании, с целия си ситуиран в България актив, е работил интензивно за приемането на България в Шенген . „ И в този момент биха могли да бъдат още по-голям мотор и за сухопътните граници, тъй като ги касае “, сподели Бойко Борисов.

Той предложи на българските организации и на Асоциацията на индустриалния капитал да провеждат кръгла маса, на която да поканят австрийския бизнес и дружно да се извърнат към канцлера на Австрия и тяхното политическо управление и да обяснят, че това е в ущърб и на двете страни.



„ Колкото по-бързо отворят границите, ще е от изгода и на техния бизнес. Винаги съм мразел протестите и напук правените неща. Мисля, че единен българският бизнес със своите асоциации и австрийският бизнес с фирмите си, които значат доста за самата Австрия, могат да създадат делегация и посетят Австрия. За едно европейско семейство – това е неприемливо като мисъл “, добави Бойко Борисов по тематиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР