„През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а

...
„През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: За 100 дни управление видяхме малко политика и повече лобизъм

„ През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, кавги, корупционни схеми. Правителството е безпомощно - показва управническата си стратегия през летния сезон и демонстрира, че няма визия по какъв начин да ръководи страната “. Това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в утринния блок на Бтв. Според него е наложителна мярка да се вдигнат заплатите на учителите. „ Ние сме изрично „ за “, само че това няма да усъвършенства успеваемостта на системата. До по кое време децата ще са най-неграмотните в Европа и ще отпадат в най-ранна възраст от системата на образованието? Трябва да се намерения по какъв начин ще се реформира този бранш, а от 7 години ГЕРБ не вършат безусловно нищо “, акцентира той. Стойнев е на мнение, че има безпорядък освен в системата на образованието, а и в опазването на здравето и сигурността. „ Притеснява ни това, че няма концепция за промени и какво изобщо би трябвало да се случи. Когато е належащо да се вършат промени, държавното управление на ГЕРБ подава оставка. Вероятно и сегашният кабинет няма да изкара дълго “, разяснява националният представител и напомни, че когато Българска социалистическа партия е управлявала, постоянно са се увеличавали заплатите.

„ Процентът на безработица у нас пада, тъй като половината страна се изнесе “, сподели още Стойнев. По неговите думи всеки ден хората желаят да изоставен тази страна, а полетите са препълнени. „ Големият проблем е по какъв начин да отговорим на потребностите на българския бизнес, тъй като се нуждаят от квалифицирана работна ръка. Българска социалистическа партия вкара дуалната система – да се образоват фрагменти за потребностите на българския бизнес. От ГЕРБ се хвалят с това, че идната година ще има подготвени единствено 400 младежи. Това е смешно! “, безапелационен е зам.-председателят на левицата.

„ Това, което се случи в Перник, е въплъщение на ръководството на ГЕРБ – скица сред кмет на ГЕРБ, ръководител на комисията по обучение от същата партия, които разпределят общински запас “, разяснява Стойнев. Според него идващият скандал ще бъде „ Саниранегейт “, тъй като ще стартира да пада изолацията по блоковете. „ Почти във всеки регионален град е заровено едно малко НДК с корупционни и скандални схеми “, изясни той. Драгомир Стойнев акцентира, че би трябвало да се приказва повече за политика и напомни препоръчаните закони от Българска социалистическа партия – за земеделските земи, за храните, за възрастните хора, закон за младежта.

По мотив абсурда с Калиакра, Стойнев попита за какво ГЕРБ не е спрял тези планове, а ги е разкрил самият Борисов. „ Правителството „ Борисов-1 “ вкарва в употреба всички тези обекти. По-важният въпрос е за какво не е била осведомена обществеността, че тази възбрана не важи за тяхното обикновено икономическо битие и хората ще могат да продължат да си обработват земите, че риболовът не е неразрешен, само че би трябвало да се съблюдават избрани екологични правила и страната ще направи проект, с който да компенсира тези притежатели “, сподели още той. Според него отговорност носят всички държавни управления и е извънредно време, когато има проблем, политическите сили да се сплотяват, с цел да могат да защитят страната в Брюксел. „ Когато страната е наказана, както други страни като Италия, Гърция, Холандия, би трябвало да имаме проект за деяние. Има безпорядък и той идва от управническата отпадналост на държавното управление “, уточни той. Стойнев напомни, че ГЕРБ ръководи от 2009 години и за този интервал единствено една година не са били в ръководство. „ Не може за всичко да е отговорна Българска социалистическа партия. Къде е виновността ни за „ Суджукгейт “, кражбите в НДК, кражбата на общинско имущество в Перник? Ние желаеме да покажем на хората, че има опция и когато има значими и стратегически за страната ни тематики, като Македония и председателството, несъмнено, че ще подкрепим “, добави националният представител. Той съобщи, че Българска социалистическа партия е градивна и поредна партия, само че когато става въпрос за грабежи и замогване на гърба на българския народ, за показана чиновническа стратегия, в която няма никаква политика и концепция по какъв начин ще се развива страната през идващите години, от левицата се възмущават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР