През тази вечер преди 30 години свободата събори портите в

...
През тази вечер преди 30 години свободата събори портите в
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Преди 30 години свободата събори портите в Източна Европа

През довечера преди 30 години свободата събори портите в Източна Европа - с тези думи посланичката на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа показа премиерата на кино лентата " Най-сладкото нещо ", с който американското посолство отбелязва историческата годишнина от рухването на Берлинската стена.

" Преди 30 години - тъкмо в този час - хиляди хора се събираха до Берлинската стена. Скоро Стената стартира да се разрушава. През идващите две години завършиха десетилетия на комунистическото ръководство в Централна и Източна Европа, в това число и тук, в България. " - подсети посланичката, представена от mews.bg.

Филмът припомня забравената към този момент " институция " на корекомите - магазини за привилегировани консуматори по времето на Желязната завеса, в които тогава се продават елементарни от днешна позиция артикули - само че недостъпни за голямото болшинство българи в епохата на тоталитаризма. На интернет страницата на кино лентата могат да се видят продуктите на корекомите, които по това време са считани за белег на разкош и необикновен публичен статус, и всеки може алегорично да си " купи " това, което намира за " най-сладко ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР