През тази учебна година всички училища в Сърбия ще бъдат

...
През тази учебна година всички училища в Сърбия ще бъдат
Коментари Харесай

Сръбските училища оборудвани с малки роботи

През тази образователна година всички учебни заведения в Сърбия ще бъдат оборудвани с дребни роботи и избран борй дронове. Те ще бъдат предопределени за възпитаници, които да ги употребяват да програмират, да събират познания и да учат посредством игра, разгласи сръбският министър на просветата Младен Шарчевич в изявление за вестник " Курир " предходната седмица.

Тъкмо това е един от процесите на цифровизация, както и част от програмата по информатика, уточни Шарчевич, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вече 25 % от учебните заведения имат такива роботи, които служат на децата да упражняват уменията си в областта на информатиката, т.е. да програмират. Учениците програмират работата на този робот, по този начин наречения М-бот, да се движи по заложена линия или по сходен метод ", добави той.

По думите му, най-хубав помощник в това е Британският съвет.

" Над четири милиона лири стерлинги, които те ни подаряват, ще бъдат разпределени в шест учебни ръководства в Сърбия ", сподели Шарчевич.

Министърът заяви, че е основан екип за информатиката да се вкара като наложителен предмет за учениците от първи до четвърти клас. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР