През тази учебна година учениците от СУ „Христо Ботев” Враца

...
През тази учебна година учениците от СУ „Христо Ботев” Враца
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ - Враца започна нов проект по „Еразъм+“

През тази образователна година учениците от СУ „ Христо Ботев” Враца започнаха работа по нов план по стратегия „ Еразъм+”, финансирана от Европейския съюз. Темата, по която ще работят те, е нова за учебното заведение и е ориентирана към възпитаници с музикален гений, които ще изследват и показват фолклора и културното завещание. Заедно с сътрудниците си от Португалия, Полша, Гърция, Литва и Италия те ще проследят приликите и разликите сред страните, ще се опознаят взаимно и ще подобрят умеенето си да показват фолклорни песни и танци от своите страни. Посредством музиката учениците ще се забавляват, само че и ще подобрят уменията си, ще пеят и танцуват, само че и ще композират музикални творби.
Проектът ще спомогне и за повишение уменията на учителите да преподават посредством нови новаторски способи, да се срещнат с образователните стратегии на сътрудниците си и да стимулират младежите да се развиват чрез музика.
По време на работата по плана ще се употребява уеб платформата „ eTwinning “, а резултатите от дейностите ще бъдат оповестени на учебния уеб страница. Използването на осведомителни и информационни технологии като инструмент за връзка, изработването, оценката на процеса на работа и разпространяването на резултатите ще помогне на учениците да основат общ артикул със своите другари по „ Еразъм +”. Планираните действия ще покачат мотивацията на учениците с по-малки благоприятни условия за приобщаване към атмосферата в учебно заведение. Те ще рисуват и пишат разкази, ще вземат участие в състезания за лого на плана, ще създават плакати, слогани, музикални албуми и DVD-та. Също по този начин, ще снимат къси филми, ще пишат публикации, с което ще подобрят своята осведоменост и предприемачески умения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР