През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще

...
През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще
Коментари Харесай

Идва краят на лятото: Температурите падат с 10 градуса

През тази седмица, паралелно с края на календарното лято, ще стартира и постепенна смяна на времето

От 34-35 градуса при започване на седмицата, към петък температурите ще слязат до малко над 20 градуса

Днес денят стартира с незначителна облачност, само че в идващите часове ще се развиват купести облаци и след обяд над западните и югозападни региони ще има гръмотевични стихии и краткотрайни превалявания, съобщи .

Дневните температури ще доближат 30 до 34, 35 градуса, като най-горещо ще бъде на североизток.

През нощта към момента тук-там в западните региони ще има валежи с гръмотевици, само че явленията ще стихват. Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 21 градуса.

Утре ще се развива купеста облачност и на доста места в Западна България ще превали и прегърми. Ще има и региони с интензивни превалявания. Максималните температури ще са от към 28 градуса на запад до 34 градуса в източните региони. По морето ще духа до сдържан вятър от изток.

Въпреки, че август е към края си, лятото в Европа продължава, с температури към и над 30 градуса в множеството места, както и слънчево време в доста от европейските столици.

Повече облаци и слаби краткотрайни превалявания ще има единствено тук-там на север и запад, а на Балканите, в западната част на полуострова ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, само че ще остава топло.

В сряда възможност за краткотрайни превалявания и гръмотевици има над цялата страна, само че още веднъж по-значителни ще бъдат явленията на запад и тук-там в централните елементи. Температурите към момента ще остават високи, от към 27-28 до 33 градуса.

Плавното намаляване на температурите ще продължи и в четвъртък, когато дневните стойности в множеството места ще са от 26 до 31 градуса. Ще бъде неустойчиво, с валежи и гръмотевици на доста места в страната. Ще се появи и усили до сдържан вятър от североизток и изток.

Значително по-хладно, с променлива облачност, краткотрайно намаляваща в някои региони след обяд, както и с валежи от дъжд, ще бъде времето в петък. Ще духа слаб североизточен вятър и температурите ще са от 19-24 градуса в северните региони и по високите полета до 28-30 в крайните южни региони.

В събота краткотрайни превалявания ще има основно към планините на юг. След обяд облачността ще понижава до незначителна и слънчево време. Дневните температури ще бъдат от 22, 23 до към 28 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР