През тази седмица светът на автомобилната индустрия загуби един от

...
През тази седмица светът на автомобилната индустрия загуби един от
Коментари Харесай

Кой ще наследи богатството и дела във Volkswagen на Фердинанд Пиех?

През тази седмица светът на автомобилната промишленост загуби един от най-познатите си лица - австриецът Фердинанд Пиех, който има съществена заслуга за развиването на колоса Volkswagen през последните десетилетия. Мениджърът умря на 25 август в клиника в град Розенхайм на 82-годишна възраст.

Въпреки напредлата си възраст, локалната полиция ревизира версия и за неествена гибел, оповестяват немските медии. Градската прокуратура в Розенхайм също удостоверява, че има стартирано следствие, което обаче по думите на представителя й не означавало, че има към този миг има някакви доказателства за неествена гибел.
 Почина Фердинанд Пиех, който трансформира Volkswagen в световен водач в автоиндустрията
Почина Фердинанд Пиех, който трансформира Volkswagen в световен водач в автоиндустрията

Той изведе групата от тежка финансова рецесия през 90-те с необикновен метод

Вероятно това следствие е обвързвано с идното разпределение на наследството на Пиех. Той е част от най-богатото семейство в Австрия - Порше, чието общо положение се прави оценка на над 37 милиарда евро. Самият Пиех има към 1.1 милиарда евро. Фамилия Порше управлява над 50% от концерна Volkswagen, което ги трансформира в основен притежател на целия авто пазар.

Все още няма публична информация по какъв начин ще бъде разпределено благосъстоянието на Фердинанд Пиех, само че съгласно немския Bild основна роля в това ще има неговата вдовица - Урсула Пиех. Още преди няколко години мениджърът е написал своето наследство, съгласно което парите му би трябвало да бъдат разпределени сред две частни фондации в Австрия.

Техен началник ще бъде жена му Урсула Пиех, като обаче има едно главно изискване това да се случи - тя да не се омъжва наново. Случи ли се това, тя автоматизирано ще загуби правата си в двете фондации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР