През тази седмица ще бъдат направени бързи тесстове на първите

...
През тази седмица ще бъдат направени бързи тесстове на първите
Коментари Харесай

Започва тестването на 1000 полицаи дали са преболедували Covid-19

През тази седмица ще бъдат направени бързи тесстове на първите 1000 души на първа линия, с цел да се откри какъв брой от тях са прекарали ковид без признаци. Изследването ще обхване единствено чиновници от Министерство на вътрешните работи, стана ясно от обясненията на началника на щаба против заболяването ген. Венцислав Мутафчийски.

Ще бъдат тествани към 200-300 души дневно и в границите на 4-5 дни ще бъде завършено вземането на пробите, изясни в понеделнитк пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е част от екипа на консултативния Медицински съвет към държавното управление.

Защо служители на реда?

“Първите хиляда ще бъдат служители на реда. Причината да не са включени лекарите и фармацевтите е това, че при тях има огромно скупчване на хора, имунитетът при тези групи би бил много друг и няма да е репрезентативен на средностатистическия имунитет измежду хората “, добави доктор Симидчиев.

Той уточни, че контактите при служителите на реда са доста по-широки от тези на лекарите, при които се струпват доста повече заболели хора, сподели той. Така ще се проучва груповият имунитет в представителна извадка на рискова група.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР