През тази седмица се очаква Конгресът в мексико да започне

...
През тази седмица се очаква Конгресът в мексико да започне
Коментари Харесай

Канабисът става глобална индустрия, но не всички са в играта

През тази седмица се чака Конгресът в мексико да стартира разискване на законопроект за узаконяване на марихуаната, както за медицински, по този начин и за развлекателни цели.

Новият президент на страната Андрес Обратор бе показал в предизборната си акция, че това е една от точките, които желае да прегледа, в случай че бъде определен.

През предходната седмица пък мексиканският Върховен съд разпореди, че законите срещу марихуаната са противоконституционални, принуждавайки законодателите да оформят регулация по тематиката.

Мексико не е сама, когато става дума за заверка на канабиса. Уругвай и Канада към този момент легализираха марихуаната за развлекателни цели, до момента в който 30 други страни (както и 33 американски щата), в това число Австралия, Германия и Израел, вкараха заверка под някаква форма, написа Forbes.

Тези числа порастват. Дузина страни към този момент започнаха да чертаят път към цялостна заверка.

Испания и Холандия позволяват използването на канабис за развлекателни цели в особено избрани за това търговски обекти. Ямайка и Чехия поглеждат към този нов тип туризъм, като към този момент са почнали да работят по декриминализирането на използването на растението за медицински потребности, като също така се придвижда и узаконяване на притежанието на дребни количества марихуана.

Президентът на Франция Еманюел Макрон стартира акция за унищожаване на ефикасните присъди за притежанието на дребни количества марихуана.

В Колумбия и Португалия също съществуват придвижвания за легализацията на канабиса, като държавните управления от ден на ден стартират да гледат удобно на тази концепция.

Всички тези страни се считат за най-вероятните последващи пазари, на които канабисът ще стане законен.

Употребата за медицински цели също пораства с бързи темпове. Англия легализира канабиса за медински цели през този месец.

Страната се причисли към Малта, Люксембург, Гърция и Дания, които през тази година също направиха здравната марихуана легална, като също така декриминализираха отчасти притежанието и развъждането на канабис.

Тайланд, която до момента се славеше с едни от най-строгите закони в света по отношение на притежанието на опиати, в края на предходната седмица стана първата страна в Азия, която легализира здравната марихуана. Южна Корея пък още през юли тази година започва работа по разрешаване на медицинските продкути, създавани въз основата на свойствата на канабиса.

Така, до момента в който от ден на ден страни по света легализират канабиса, Съединени американски щати стартира да изостава от тази наклонност.

Светоната промишленост с законен канабис се чака да доближи 146.4 милиарда $ до края на 2025 година Щатските компании и вложители като цяло са изолирани от този пазари, защото в Съединени американски щати марихуаната е неразрешена на федерално равнище, а държавното управление я слага в една рубрика със вещества, като хероин, LSD и метамфетамин.

С други думи, даже на щатско равнище марихауната да е легална, федералните закони я не разрешават, което прави бизнеса с нея много опасен и сложен на територията на Съединени американски щати.

Понастоящем има 9 канадски компании с оценка от над 1 милиарда $, три от които са оценени на над 13 милиарда $, по данни на National Cannabis Industry Association. В Съединени американски щати няма нито една компания, която да е покрай сходни оценки, макар че щатският пазар е 9 пъти по-голям от канадския.

10 от най-богатите хора в промишлеността на законната марихуанаДокато секторът на законното развъждане и приложимост на марихуана набира мощ, същото може да се каже и за броя на милионерите, натрупали положение от канабис

Докато канабисът продължава да е незаконен на федерално равнище, американските компании няма да могат да се съревновават на интернационалния пазар. Така тези компании не могат да подписват контракти с други страни или да построяват уреди в други страни, за присъединяване в растящия пазар по света.

Докато щатските компании седят в профил, техните съперници по света печелят права за дистрибуция, основават верига за доставки и свои дъщерни компании, които напълно заобикалят Съединени американски щати.

Талайнд, да вземем за пример, работи по обновяването на инфраструктура, която през 1980-те години, я бе трансформирала в един от най-големите експортьори на канабис в света.

Така, в случай че вероятно Съединени американски щати реши да отстрани възбраната на федерално равнище, щатските компании ще се окажат на пазар, в който са изостанали сериозно от съперниците си.

profit.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР