През тази седмица се навършват две години, откакто Ню Йорк

...
През тази седмица се навършват две години, откакто Ню Йорк
Коментари Харесай

Какво се промени в Холивуд две години след началото на #MeToo

През тази седмица се навършват две години, откогато " Ню Йорк таймс " и " Нюйоркър " разгласиха историите на голям брой дами, обвиняващи филмовия продуцент Харви Уайнстийн в полов тормоз, което разпали придвижването #MeToo против половото посягане и устрема за повече тъждество и мощ на дамите зад и пред камерата.

На Уайнстийн към момента му следва през януари да се яви на развой по обвинявания за обезчестяване и жестоко нахвърляне върху две дами. Той отхвърля какъвто и да било полов контакт без взаимно единодушие.

По мотив годишнината " Ройтерс " се допитва до редица артисти, актриси, модели, режисьори и продуценти за това по какъв начин се промени Холивуд за двете години от октомври 2017 година насам.

Джулия Луис-Драйфъс

" Бих желала да кажа, че стартирам да чувствам, че мъжете може би стартират да се държат малко по-добре и споделям може би, а не несъмнено. Но има нов метод на връзка, или най-малко напълно ново осъзнаване, има проявление на съзнанието за тези неща. Това е развой. Има още какво да се направи. Това няма да свърши, само че счита, че има метод на връзка, който се е подобрил, уповавам се. "

Патриша Аркет

Актрисата споделя, че сестра й е била една от първите, излезли в придвижването #MeToo. Според нея то има резонанс по света, оттатък Холивуд. " За благополучие има от ден на ден дами и дами от разнообразни раси по малкия екран, в сравнение с бяха преди, само че към момента не е напълно равнопоставено... Активисти и хора се пробват да създадат нещо по въпроса от доста, доста от дълго време, само че колкото повече водим този диалог, колкото повече го търсим, колкото повече беседваме за потребността от него, толкоз по-добре. Има филми като " Жената знамение " и " Черната пантера ", които вършат боксофис върхове и тогава внезапно, напълно ненадейно, светът си споделя, че и те могат да са сполучливи. Понякога бизнесът е последният, който се научава. "

 Брад Пит
© Reuters

Брад Пит

Брад Пит

" Изглежда работим като махало. Залюляваме се прекомерно мощно в едната посока, намираме едно прелестно място и тогава се връщаме доста обратно и това люшкане продължава. Но това, което се случва и е положително, е, че започваме да пренастройваме връзките си, държанието и работното си място. Това от дълго време трябваше да се случи и бе належащо, добре е, че се случва.

 Мишел Уилямс
© Reuters

Мишел Уилямс

Мишел Уилямс

" Виждам толкоз доста неща да се трансформират в моята промишленост, само че освен в нея... Виждам го и в учебното заведение на щерка ми. Виждам го в работните места на моите другари. Виждам го в действителност на всички места, което ми вдъхва огромна религия, че светът, в който тези девойки порастват, ще бъде друг от оня, в който аз и вие сме расли. "

 Анджелина Джоли
© Reuters

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

" Мисля, че имаме още дълъг път да извървим. Смятам даже, че в Холивуд трябваше да се организира без значение питане... Много е огромен фокусът върху това да споделят какво желаят дамите и бих споделила, че не това е, което дамите желаят. По-скоро е нещото, което не бихме желали да ни предизвикват. Не ни ограничавайте да имаме обучение, не ни наранявайте, без значение дали на война или в домовете ни, не ни подтискайте и не се опитвайте да ни контролирате, не ограничавайте опциите ни като човешки същества и просто ни оставете да бъдем. "

 Кристен Стюарт
© Reuters

Кристен Стюарт

Кристен Стюарт

" Има една взаимност, която дава на дамите опция най-сетне да стартират да описват своите истории, а не да бъдат употребявани като средство да споделят историите си посредством други хора... Има толкоз неизползвани запаси и способи, по които да овладеем личните си истории и да си върнем собствеността върху нашия разказ. Това е напълно постижимо в този момент и е за първи път, тъй че това са вълнуващи времена за дамите в киното, в действителност големи. "

Кара Делевин

" Мисля, че движените #MeToo промени доста неша, само че, сходно на доста други хаштаг придвижвания, казусът е, че, когато правиш хаштаг или нещо такова, хората считат, че то е към този момент поправено. Но не е. Той не е трансформирал нищо, тъй като продължава да се случва. "

Елизабет Мос

Актрисата дава като образец кино лентата The Kitchen, където с изключение на трите дами в основните функции, режисьор е Андреа Берлоф, основен оператор е също жена. " Сега това е съвсем като нещо, което е станало някак обикновено, тъй като тези дами са най-хубавите в това, което вършат и бяха там поради това, а не тъй като са дами... Става все по-нормално, което съгласно мен е най-хубавата част от цялото това нещо. "

 Никол Кидман
© Reuters

Никол Кидман

Никол Кидман

" Чарлийз Терън, Марго Роби и аз таман завършихме кино лентата Bombshell, който е за предизвикването на смяна във връзка с половия тормоз... Надяваме се, че непрекъснатото говорене за това трансформира нещата за идващите генерации. "

 Мишел Пфайфър
© Reuters

Мишел Пфайфър

Мишел Пфайфър

" Мисля, че имаме сеизмично проявление в осведомеността единствено за година. Смятам, че пътят е дълъг, само че и считам, че към този момент се случиха много значими неща. Дори към този момент всички диалози, които съм провела с дами - преди просто не водехме този диалог. "

 Мелиса Маккарти
© Reuters

Мелиса Маккарти

Мелиса Маккарти

" Мисля, че сме при започване на придвижване и считам, че би трябвало да продължим да настояваме. Може да говорите за положителната игра, само че е би трябвало да почакате, до момента в който тя се промени, тъй че към момента не сме стигнали. Ще го реализираме. Трябва да положиш основи за това. Аз имам очаквания. Имам две дъщери; Трябва да бъда; Трябва да се боря и ще се боря, до момента в който не мога да се боря повече. "

Ел Фанинг

" За мен, да съм млада жена в промишлеността и да чувам техните истории и да имам опцията да чуя тези гласове и да знам, че е ОК да кажеш своята истина и да отстояващ това, което е вярно и да кажеш не - това е страхотна общественост, която се образува в действителност поради това. "

Кристи Алей

Когато правихме " Бар Наздраве ", в случай че някой беше в банята, ритахме вратата и влизахме да вършим фотоси, само че желанието беше да е занимателно. Ако желанието обаче е да бъдеш пленник или да не получиш работа без да предложиш полови услуги, има разлика. Смятам обаче, че махалото се залюля и в този момент би трябвало да продължи да се люлее, до момента в който откри салдото си, защото не всички хора са с неприятни планове. "

Жулиет Бинош

" Била съм относително свободна, постоянно, за изборите в живота. нямах потребност от #MeToo, с цел да е по този начин, само че мисля, че придвижването #MeToo бе значимо за някои хора, с цел да могат дамите да приказват намерено. "

 Рут Нега
© Reuters

Рут Нега

Рут Нега

" Наистина не би следвало повече да се разминем с неравноправие. Работата е там, че би трябвало да продължавме да приказваме за това, би трябвало да сме бдителни. Не е нещо, което в миналото ще бъде изцяло приключено, до момента в който не се появи равенството и не се чува гласът на всеки. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР