През тази седмица престижното издание Forbes публикува традиционната си класация

...
През тази седмица престижното издание Forbes публикува традиционната си класация
Коментари Харесай

Деветте най-богати жени в света, които управляват близо $290 милиарда

През тази седмица влиятелното издание Forbes разгласява обичайна си ранглиста за най-богатите хора в света. Според нея към средата на март тази година милиардерите са общо 2095 души или с 58 души по-малко спрямо предходната година.

На първо място за трета година подред е създателят на водачът в онлайн търговията Amazon Джеф Безос. Независимо, че трябваше да се раздели с акции на компанията на стойност от 36 милиарда $ след развода си със брачната половинка си Макензи, той остана на първата позиция с общо 113 милиарда $.

До огромна степен задържането му на тази позиция се дължи на повишаването с 15% на книжата на Amazon през последната една година. От това съумя да се възползва и Макензи Безос, която след развода си с най-заможния човек в света също съумя да влезе в тази ранглиста освен това в топ 25 на милиардерите. Що се отнася до най-богатите дами в света, тя непосредствено се класира на четвърто място.
 Най-богатите хора в страните към България имат $95 милиарда. Кои са те?
Най-богатите хора в страните към България имат $95 милиарда. Кои са те?

Засегна ли рецесията благосъстоянието им?

Ето и кои са останалите дами, които откриха място в топ 9 на класацията на Forbes за 2020 година:

1. Алис Уолтън - 54,4 милиарда $
 Снимка 446182
Източник:

Американката Алис Уолтън е една от наследниците на най-голямата верига супермаркети в света - Walmart, дружно с двамата си братя Роб и Джим. Благодарение на това тя за поредна година е дама номер 1 по благосъстояние и е на 9-та позиция в класацията, като към март тази година то възлиза на 54,4 милиарда $.

2. Франсоаз Бетанкур Майерс - 48,9 милиарда $
 Снимка 314335
Източник:

Франсоаз Бетанкур Майерс е внучка на създателя на френския колос в козметичната промишленост L " Oreal. Дълго време нейната майка Лилиан Бетанкур беше най-богатата жена в света, а след гибелта си тя беше наследена от Франсоаз. Към 2020 година последната разполага с чисто положение от 48,9 милиарда $.

3. Джулия Кох - 38,2 милиарда $
 Снимка 239804
Източник:

Джулия Кох, дружно с Макензи Безос, съумя да получи своя статус на милиардерка през миналата година. Тя и трите ѝ деца наследиха 42% от американския промишлен водач Koch Industries след гибелта на брачна половинка ѝ Дейвид през август. Останалата част от компанията е благосъстоятелност на неговия брат Чарлз и на неговото семейство.
 Коя е Джулия Кох и по какъв начин тя се трансформира в една от най-богатите дами в света?
Коя е Джулия Кох и по какъв начин тя се трансформира в една от най-богатите дами в света?

Кох е наследница на част от голямото положение на починалия ѝ брачен партньор Дейвид Кох

4. Макензи Безос - 36 милиарда $
 Снимка 239800
Източник:

Макензи беше брачна половинка на най-заможния човек в света в продължение на 25 години. Тя е и негов бизнес сътрудник в годините, в които той основава Amazon. Според постигнатото сред двамата съглашение при развода, Джеф Безос трябваше да ѝ трансферира 25% от акциите си в компанията, равняващи се на дял от 4 на 100 в нея.
 Макензи Безос - някогашната сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света
Макензи Безос - някогашната сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света

Историята на сполучливата американска писателка и към този момент някогашна брачна половинка на Джеф Безос

5. Беате Хайстер - 33,3 милиарда $

За Беате Хайстер се знае малко, само че дружно с брат си Карл Албрехт-младши, тя е правоприемник на немската верига супермаркети Aldi. Двамата имат общо чисто положение от над 33 милиарда $.

6. Жаклин Марс - 24,7 милиарда $
 Снимка 446180
Източник:

Жаклийн Марс е притежател на една трета от Mars - най-големият производител на сладки и шоколадови произведения в света, както и една от най-големите неборсови компании. Дружеството е учредено от нейният дядо, а самата тя работи за него в продължение на 20 години.

7. Янг Хуян - 20,3 милиарда $
 Снимка 332664
Източник:

Янг Хуян е най-младата измежду топ 10 на най-заможните дами в света, а също по този начин е и най-богатата дама в Китай. Тя е контролиращ акционер в ациатския колос с бизнес в региона на недвижимите парцели Country Garden Holdings.

8. Зузане Клатен - 16,8 милиарда $
 Снимка 447309
Източник:

Зузане Клатен има 19,2% дял в немският производител на първокласни коли BMW, а нейният брат държи 23,7% от него. Тяхната майка Йоханна е третата брачна половинка на именитият началник на компанията Херберт Квант. След гибелта му през 1982 година тя става най-големият акционер в BMW.

9. Лорийн Пауъл Джобс - 16,4 милиарда $
 Снимка 471098
Източник:

Лорийн има милиарди долари под формата на акции в американският софтуерен производител Apple, както и в първенеца в развлекателната промишленост Disney. Тя ги наследи от брачна половинка си - основателя на iPhone Стив Джобс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР