През тази седмица организаторите на Олимпиадата в Токио за пръв

...
През тази седмица организаторите на Олимпиадата в Токио за пръв
Коментари Харесай

Колко ще струва отлагането на Oлимпиадата в Токио

През тази седмица уредниците на Олимпиадата в Токио за пръв предложиха опцията тя да бъде отсрочена поради опасността от ковид, който към момента сковава стопанската система на Китай, съобщи Zero Hedge. Подобна концепция обаче безспорно ще окаже тежки финансови отблясъци.

До момента за организацията на игрите Токио е похарчил 12,6 милиарда $, по данни на AP, само че съгласно одит на държавното управление сумата е най-малко двукратно по-висока. Това не е невероятно, поради данните, изнесени от професорът по стопанска система от Smith College Андрю Зимбалист, съгласно който построяването на един от стадионите е коствал съвсем 1,5 милиарда $.

Бюджетът на локалният учредителен комитет е възлизал на 5,6 милиарда $, които са обезпечени от частни източници. Цялата останала сума се поема от локалните данъкоплатци, а единствено към 1 милиарда от нея ще бъде възобновен посредством продажба на билети за самите надпревари. Но в случай че събитието бъде отсрочено, тези средства ще се забавят.

За колкото по-далечен миг бъде плануван форумът, толкоз по-малко от този милиард ще постъпят в града заради непрестанното увеличение на паричното предложение и подриването на покупателната дарба на $ и йената.

Понастоящем обаче се дискутира отсрочване за 2021 или 2022 година, съгласно представителя на организационния комитет Харуюки Такахаши. " Международният олимпийски комитет ще има сериозен проблем, в случай че игрите се анулират напълно ", сподели той пред Financial Times, изтъквайки също, че даже отлагането им ще донесе тежки финансови последствия. " Само правата за лъчение в Съединени американски щати носят колосални доходи. "

Събития като Олимпийските игри по принцип биват застраховани от МОК, напомнят от Zero Hedge, като организацията е платила съвсем 14,5 млн. $ по полицата за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година и 12,8 млн. $ за Зимната олимпиада в Пьонгчанг, Южна Корея, две години по-късно./ money.bg

 

Цялата публикация ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР