През тази седмица Гергана Топалова спечели титлата от Държавното първенство

...
През тази седмица Гергана Топалова спечели титлата от Държавното първенство
Коментари Харесай

Гергана Топалова: Надявам се да се представя добре на “Ролан Гарос”

През тази седмица Гергана Топалова завоюва купата от Държавното състезание за девойки „ Амбинор Къп “. 18-годишната пловдивчанка не остави подозрение в превъзходството си и победи с трофея без да загуби нито един сет. През идната седмица Топалова ще играе на шампионата за девойки на Ролан Гарос. Гергана показа усещанията си от Държавното състезание и упованията си за Ролан Гарос за уеб страницата на БФТенис.

– Аз играх сносно и демонстрирах, че съм по-добра от другите тенисистки. Много съм удовлетворена, че съумях да печеля този шампионат преди присъединяване ми на Ролан Гарос. Това ще ми даде повече самочувствие, тъй като отивам с купа без значение от какъв шампионат е извоювана. Надявам се да се показва добре във Франция.

– С какви упования заминаваш за Ролан Гарос?
– Нямам терзания, просто желая да се показва добре и да играя най-хубавия си тенис. Ако го направя мисля, че мога да стигна доста напред.

– Какво ти следва след Ролан Гарос?
– Ще играя в Германия на шампионат до 18 год. от първа категория на ITF. След това ми следва лагер с ITF тима в Англия преди присъединяване ми на Уимбълдън.

– Беше част от ITF тима и в Австралия. До какъв брой тези лагери ти оказват помощ?
– Помогат ми тъй като имам опция да играя с разнообразни състезателки и водим доста добра подготовка. Освен това ще имам опция да играя една седмица на трева преди Уимбълдън и мисля, че това ще ми е от изгода.

– Как успяваш да съчетаваш шампионатите за девойки и тези за дами?
– Тази година се пробвам да играя повече шампионати за дами и да понижа надпреварите до 18 годишна възраст. Причината е, че от идната година излизам от тази възрастова група. След Уимбълдън ще виждам да играя най-вече в шампионати за жени
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР