През тази година зоологическата градина във Варна ще бъде изцяло

...
През тази година зоологическата градина във Варна ще бъде изцяло
Коментари Харесай

Предстои голям ремонт във варненския зоопарк

През тази година зоологическата градина във Варна ще бъде напълно възобновена. Това показа шефът на зоопарка Иванка Стоянова. За задачата ще бъде провиснал заем от фонд за Регионално развиване в размер на 1,2 млн.лв. Инвестиционната стратегия планува огромна реорганизация на зоокъта в морската ни столица, тъй че той да придобие един чист, необятен и хубав тип, а животните да живеят при спазването на европейски нормативи и стандарти.
Г-жа Стоянова показа още, че Варненския зоопарк от дълго време има потребност от повсеместен ремонт, тъй като доста от нещата са остарели.
" Искаме животните да се усещат добре, по тази причина тези средства ще оказват помощ за облагородяването и разширението на външните пространства, както и на клетките. Надяваме се с по-добрите условия да имаме и повече бебета там. Предстои също възобновяване фасадата на зоокъта, входа. Там ще бъде изработен павилион, където ще се продават топли питиета, сувенири и храна за животните. Детската площадка ще бъде разширена, като се планува и кътче за отдих. ", съобщи директорката.
Все още не се знае по кое време тъкмо ще стартира ремонтът на зоопарка. На този стадий има абстрактен план, само че към момента няма план тъкмо по какъв начин ще наподобява обновеното място.Посетителите ще могат да се радват на животните, до момента в който текът ремонтните действия, само че някои от местата ще бъдат изолирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР