През тази година за Син флаг“ кандидатстват 22 плажа и

...
През тази година за Син флаг“ кандидатстват 22 плажа и
Коментари Харесай

През 2024 г. за „Син флаг“ кандидатстват 22 плажа и една марина

През тази година за „ Син байрак “ аплайват 22 плажа и една марина, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на едноименното Българско придвижване Станимир Георгиев. По думите му линиите, които желаят да получат влиятелното отличие, са с една повече спрямо предходната година. Такова предпочитание за пръв път е декларирал плаж " Св. Влас - централен ".

Традиционно повече са претендентите за „ Син байрак “ от Южното Черноморие, добави Георгиев. Сред тях е и най-старият притежател на оценката „ Слънчев бряг “. Това е българският плаж, на който се вее наследник байрак от 1995 година. Година по-късно към него се причисляват „ Слънчев ден “ и „ Дюни “.

В страната ни има доста плажове, които заслужават „ Син байрак “, само че по неразбираеми аргументи не аплайват, добави Георгиев. Самата премия е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени над четири хиляди плажове и яхтени пристанища в целия свят. Тя е удостоверение освен за чиста естествена среда в региона на пясъчните линии, само че и за отличното им ръководство, съобразено със съхранението и развиването им.

Очаква се националната оценка на претендентите за „ Син байрак “ да завърши до края на седмицата, добави Георгиев. Международното жури, което заседава в Копенхаген, ще се произнесе в края на април.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР