През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити,

...
През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити,
Коментари Харесай

В Мексико Сити има хиляди жертви повече от обичайното, крият жертви на COVID-19

През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити, са издадени 8 072 смъртни акта повече от междинното за същия интервал през последните четири години. Това демонстрира ново изследване, съгласно което смъртността от новия ковид (COVID-19) в страната може да е доста по-висока от формалния брой на жертвите, който от началото на епидемията досега е 7 633 души.

Изследване, оповестено в мексиканското списание Nexos, употребява информация от 52-те цивилен регистри на столицата, с цел да пресметна броя на смъртните актове, издадени сред 1 януари и 20 май.

Авторите на отчета, проверяващите Марио Ромеро Завала и Лориан Деспегел, откриват, че през април 2020 година са издадени 37% повече смъртни свидетелства, в сравнение с междинното за този месец през предходните четири години. До края на май решиха, че броят им ще нарасне със 120%.

Авторите настояват, че не всички тези непотребни смъртни случаи са породени от Covid-19, само че някои от тези, които са умряли, " не са ходили в лечебни заведения от боязън да не го заловен " и са умрели от други аргументи.

Ромеро и Деспегел слагат % на свръхсмъртни случаи, публично приписан на Covid-19 в Мексико Сити, на 25% - по-нисък от % от 97% в Германия и 54% във Англия.

Към понеделник Мексико Сити е записал 1963 смъртни случая от Ковид-19, съгласно кмета му Клаудия Шейнбаум. Това е най-високият брой на всички мексикански щати, само че цифрата, която предстои на все по-голям надзор, защото степента на тестване на страната остава ниска.

Мексико към този момент публично е записал 7 394 смъртни случая и 68 620 случая на Covid-19.

Разследването на свидетелствата за гибел на Мексико Сити добави възходящите въпроси по отношение на формалния брой на гибелта Covid-19 както в Мексико, по този начин и в столицата му. Шейнбаум и федералните здравни чиновници отхвърлят ​​всякакво съзнателно изписване на формалните данни.

Мексико се подрежда покрай дъното по тестване измежду латиноамериканските страни с едвам 99 теста на 100 000 поданици към 15 май.

Ромеро, създателят на отчета, сподели пред " Гардиън ": " Като се има поради ниският брой на смъртните случаи, регистрирани в Мексико, човек би предположил, че ние сме незадоволителни. "

" Потвърдените случаи са мощно свързани с тестването. Като се има поради, че корелацията, в случай че една страна вземе тактика, в която те вършат доста малко проби, е несъмнено да се одобри, че доказаните смъртни случаи също ще бъдат регистрирани ", добави Ромеро.

Коронавирусният цар Уго Лопес-Гател по-рано предвиждаше, че Мексико ще реализира своя максимален брой случаи на Covid-19 през първите 10 дни на май и пресметна, че броя на смъртните случаи ще доближи пик на към 6 000.

Страната е записала 479 смъртни случая в петък - най-високата й дневна общо до момента, макар че както Лопес-Гател, по този начин и президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор настояват, че кривата на Ковид-19 се е " сплескала ".

Лопес Обрадор, който твърди, че е " опитомил " ковид, продължава напред с проектите си да отваря поетапно страната, макар възходящата смъртност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР