През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити,

...
През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити,
Коментари Харесай

В Мексико Сити има хиляди жертви повече от обичайното, крият жертви на COVID-19

През тази година в столицата на Мексико - Мексико Сити, са издадени 8 072 смъртни акта повече от междинното за същия интервал през последните четири години. Това демонстрира ново изследване, съгласно което смъртността от новия ковид (COVID-19) в страната може да е доста по-висока от формалния брой на жертвите, който от началото на епидемията досега е 7 633 души.

Изследване, оповестено в мексиканското списание Nexos, употребява информация от 52-те цивилен регистри на столицата, с цел да пресметна броя на смъртните актове, издадени сред 1 януари и 20 май.

Авторите на отчета, проверяващите Марио Ромеро Завала и Лориан Деспегел, са открили, че през април 2020 година са издадени 37% повече смъртни акта, в сравнение с от междинното за този месец през предходните четири години. До края на май съгласно тях броят им ще нарасне до 120%.

Авторите настояват, че не всички от тези спомагателни смъртни случаи са породени от COVID-19, а някои от тези, които са умряли, " не са отишли в лечебни заведения от боязън да не го заловен " и са умрели от други аргументи.

Ромеро и Деспегел дефинират % на спомагателните смъртни случаи, публично приписани на COVID-19 в Мексико Сити, на 25% - по-нисък от равнищата от 97% в Германия и 54% във Англия.

Към понеделник Мексико Сити е записал 1 963 умряли от COVID-19 съгласно кмета на столицата Клаудия Шейнбаум. Това е най-високият брой жертви от всички мексикански щати, само че е цифра, която е подлагана на все по-голямо подозрение, защото равнището на тестване в страната остава ниско.

В Мексико все още публично са регистрирани 7 633 умряли и 71 105 инфектирани с новия ковид.

Разследването на смъртните актове в Мексико Сити добави към възходящите въпроси по отношение на формалния брой умряли от COVID-19 както в цяло Мексико, по този начин и в столицата му. Шейнбаум и федералните здравни управляващи отхвърлят ​​каквото и да е съзнателно манипулиране на формалните данни.

Мексико e съвсем на дъното по тестване измежду латиноамериканските страни с едвам 99 теста на 100 000 поданици към 15 май.

Ромеро, създателят на отчета, сподели пред " Гардиън ": " Като се има поради ниският брой на смъртните случаи, регистрирани в Мексико, човек би предположил, че ние не оповестяваме същинския брой на жертвите. "

" Регистрираните инфектирани са мощно свързани с тестването. Като се има поради тази корелацията, в случай че една страна одобри тактика, в която се вършат доста малко проби, е несъмнено да се допусна, че записаните жертви също ще бъдат по-малко от същинския брой ", добави Ромеро.

Водещият мексикански епидемиолог и водеща фигура в битката с ковид в Мексико Уго Лопес-Гател по-рано предвиждаше, че Мексико ще доближи пика на инфектираните с COVID-19 през първите 10 дни на май и пресметна, че броят на умрелите ще доближи пика при към 6 000 души.

Страната записва 479 умряли в петък - най-високия брой за 24 часа от началото на епидемията, макар че както Лопес-Гател, по този начин и президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор настояват, че е достигнато " платото " на епидемията.

Лопес Обрадор, който твърди, че е " обуздал " ковид, продължава да прокарва проектите си да отваря поетапно страната, макар възходящата смъртност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР