През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за

...
През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за
Коментари Харесай

ДФЗ завишава максимално теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020

През тази година стартирахме по-рано теренните инспекции по схемите за обвързана поддръжка за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това, което е заявено от бенефициентите, е действително и на терен. Това е декларирал зам.-изпълнителният шеф на Държавна фирма "Земеделие " Иван Капитанов по време на инспекция на място на зеленчукопроизводител в землището на село Братаница, област Пазарджик, представен от пресслужбата на ведомството.

"Искаме тези, които работят, да получат съответна поддръжка, а тези, които се пробват да употребяват малки врати за машинация за взимане единствено на дотации, да не получат никаква финансова помощ. Политиката на управлението на Държавна фирма "Земеделие " е да има съответен и мощен надзор за дисциплиниране на нашите земеделци и осъществяване на всички условия, заложени в схемите за подкрепяне ", е прецизирал Иван Капитанов. Той е допълнил, че контролът по обвързаната поддръжка тази година ще е засилен, а интензитетът на инспекциите на място за Кампания 2020 ще е оптимално повишен. До момента са направени над 1000 инспекции на случайно определени бенефициенти. При някои има разминавания във връзка с площите и откритата просвета. Тези претенденти ще бъдат глобени и няма да получат поддръжка, е споделил още Капитанов.

МЗХГ предлага смяна на кандидатстването за Схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци за Кампания 2020

Зам.-изпълнителният шеф на ДФЗ и специалисти от фонда са направили инспекция на терен на бенефициент в село Братаница, заявил оранжерийно и полско произвеждане на картофи за подкрепяне за Кампания 2020. При инспекцията не са открити нарушавания и картофите са във фаза на напредък.

Иван Капитанов е съобщил по време на инспекцията, че по-късно през днешния ден ще бъдат оторизирани заплащанията за поддръжка на картофопроизводителите - за близо 1,8 млн. лева

По схемите и ограниченията на директните заплащания в област Пазарджик за Кампания 2019 са изплатени близо 42 млн. лева (41 935 080 лева.). Най-голяма сума - 13 млн. лева (12 961 527 лева.) е преведена на 2157 аграрни производители по схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП). Втората по мярка е Схемата за заплащане за селскостопански практики, които са удобни за климата и околната среда - зелени директни заплащания (ЗДП). По нея за Кампания 2019 бяха изплатени над 8 млн. лева (8 306 891 лева.). Подпомагане получиха 2 157 аграрни стопани. По схемата за преразпределително заплащане са разпределени над 3 млн. лева (3 062 373) на 2 155 земеделци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР