През тази година се очаква увеличение на разходите за въздушен

...
През тази година се очаква увеличение на разходите за въздушен
Коментари Харесай

Очаква се увеличение и на разходите за въздушен транспорт

През тази година се чака нарастване на разноските за въздушен превоз. Авиокомпаниите са изправени пред съществени провокации и възходящи режийни разноски. Това изясни пред Би Би Си шефът на Air France-KLM за Англия. Фахми Маджуб разяснява, че ръководената от него самолетна компания има доста по-високи разноски за гориво и летищни такси. В резултат на това покачването на цените на билетите е " неизбежно”.

Във Англия към този момент се следи нараснал интерес към полетите, изключително в дните към Великден. Причината е в облекчаването на разпоредбите за пътешестване. По-голямо търсене има и за летния сезон.

" Увеличението на разноските за живот е проблем за доста семейства, само че и за авиоиндустрията. Очакваме билетите да нарастнат и поучавам хората да възнамеряват пътуванията си по-рано, с цел да могат да избегнат тези нараствания на цените ", изясни той.

Цените на петрола доближиха най-високите си равнища от 2014 година в резултат на опасенията, че възможна инвазия на Русия в Украйна. Това се отрази на всичко – от сметките за отопление до цените на бензина и самолетното гориво.

Това не е първата самолетна компания, която предизвестява за покачване на цените. Миналата година авиопревозвачът Ryanair и туроператорът TUI предвидиха, че цените за сезона на почивките ще са по-високи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР