През тази година САЩ планират окончателно да бият своя рекорд

...
През тази година САЩ планират окончателно да бият своя рекорд
Коментари Харесай

Тръмп подготвя петролна бомба за Путин

През тази година Съединени американски щати възнамеряват дефинитивно да бият своя връх отпреди половин век и да усилят добива на нефт над 10 милиона барела на ден. Това написа в разбор на изданието „ Независимая газета “.

В публикацията се показва, че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да размрази шелфовия рандеман и да даде на частните компании съвсем 50 крайбрежни зони за изследване. От плана се изключва Флорида, само че по този метод Америка ще се трансформира в суровинна суперсила.

Някои се съмняват в този проект, само че анализатори по този начин на Русия ще й се наложи да се свие още, като да вземем за пример, в азиатския пазар.

През 2017 година добивът на нефт в Съединени американски щати е бил приблизително 9.3 млн. барела на ден. Според анализатори през 2018 година той може да доближи до 10.8 млн. барела на ден. През ноември индикаторите може да надвишават 11 млн. барела. В момента по толкоз добиват Русия и Саудитска Арабия.

Според някои специалисти Съединени американски щати към този момент са се трансформирали в нефтодобивна свръхдържава.

При фактори като продължаването на растежа или свиването на добива на шистовия нефт, Съединени американски щати могат да укажат въздействие на пазара в Азия, където Русия има ползи. Това може и да не стане в околните години, само че Съединени американски щати има нужните средства, с цел да осъществят енергийна доминация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР