През тази година предвидените средства за туристическа реклама на България

През тази година предвидените средства за туристическа реклама на България ...

Над 12 млн. лева са предвидени за туристическа реклама на България.


През тази година предвидените средства за туристическа реклама на България са 12,5 милиона лева, каза във Велико Търново министърът на туризма Николина .

Тези средства са за международни и вътрешни туристически изложения, а също така и за кампании, насочени към 16 целеви пазари.
Къде ще почиваме през лятото и колко ще ни струва ваканцията? Хотелиерите по Черноморието очакват труден сезон и затова опасенията са, че цените ще растат
посочи, че към момента ранните записвания показват спад в рамките на около два процента, основно на туристи от Русия и Германия.

Според нея конкуренцията на туристическия пазар е много силна и основно е свързана със сериозното субсидиране от страна на преки български конкуренти в сектора като Турция, Египет, Тунис и Сърбия, което е причина за по-ниския процент.
Така цената на туристическия продукт за крайния потребител излиза на много по-ниска цена, отбеляза тя.

"Нашите преки конкуренти субсидират както седалките в чартърните полети, така и самите туроператори и хотелиери", посочи министърът, цитирана от БТА. каза, че предстои сериозен анализ какви мерки може да приложи страната ни за насърчаване на организирания туризъм и за привличане на повече туристи.

Независимо от спада в ранните записвания е налице ръст на нощувките за първите два месеца от началото на годината, уточни тя.
„Чети етикета”: Ръст на цените със 7-11% за летния сезон у нас Според специалисти няма как да се очаква спад, понеже има ред увеличения – на горивата, бензина, заплатите на персонала
Приходите за този период от международен туризъм са 425 милиона евро, което е с 4,3 процента повече от миналата година. Това означава, че идват по-малко туристи, но пък нощуват повече и харчат повече, посочи министърът.

Източник: btvnovinite.bg