През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще

...
През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще
Коментари Харесай

ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори

През тази година няма да има предварителни избори, идващите ще са следващата година , съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация във връзка началото на новата пленарна сесия на Народното събрание.

От парламентарната естрада тя увери, че най-голямата група ще продължи да поддържа държавното управление и да работи за осъществяването на програмата на ръководещото болшинство.

„ Заедно бихме могли да реализираме единодушие по дълготрайни проблеми на българското общество “ , счита Дариткова. Според нея още през първите дни на новата парламентарна сесия се „ обрисуват контурите на напрежение “ във вътрешен и интернационален проект.

И през тази година от ГЕРБ още веднъж обрисуваха образованието като главния си дълготраен приоритет.

„ Наясно сме, че от равнището на образованието зависи стопанската система, образованието, правосъдната система, както и ценностната система на обществото “, акцентира Дариткова, която от парламентарната естрада прикани този приоритет да бъде припознат и от останалите политически сили.-->

В декларацията на партията бе наранена и тематиката за положението на водната и екологичната инфраструктура. „ Надявам се, че водата рецесия в Перник ще се трансформира във опция за ново и ускорено развиване в тази посока “, счита ръководителят на групата на ГЕРБ. Тя разгласи, че през актуалната сесия ще бъде отворена и тематиката за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии , в това число и в частта за размера на партийните дотации, само че увери, че това няма да бъде направено директно преди идващите избори, с цел да нямат бъдещите промени преходен или избирателен темперамент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР