През тази година новите пенсионери ще бъдат 81 000. Данните

...
През тази година новите пенсионери ще бъдат 81 000. Данните
Коментари Харесай

37% от новите пенсионери били финансово ощетени. Справедлива ли е формулата?

През тази година новите пенсионери ще бъдат 81 000. Данните са на Националния застрахователен институт. От тази година пенсията им ще бъде изчислена въз основата на осигурителния приход от 2000 година насам. 

Идеята беше хората да бъдат улеснени да не обикалят и да търсят бележки от работодателите си. Оказва се, че 37% от новите пенсионери се оплакват, че парите им, изчислени по новия способ, са доста по-ниски от тези, каквито щяха да бъдат, в случай че бяха образувани по остарялата формула. 

" Направих информация в Национален осигурителен институт. Става въпрос за симулационен модел, основан на представителна извадка от хора, пенсионирали се през 2018 година. Към тях са приложени изчисленията от 2019 година. Идеята в този момент е да има по-справедливо отношение сред самостоятелния принос и пенсиите ", разясни ръководителят на Социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов. 

По думите му в " България заран " има проблеми с формулата за пресмятане на пенсиите. В края на тази година може да се подхващат и корекции, в случай че се наложи, посочи той. 

" Трябва да възстановим доверието в пенсионната система. Това минава през правдивост, високи приходи, високи приходи от осигуровките, работеща стопанска система, по-малко сив бранш ", безапелационен бе гостът в студиото.  

Пред Bulgaria ON AIR Адемов означи, че за огромно страдание няма решение, което може да бъде взето със размах по отношение на подправените ТЕЛК-ове. 

" Трябва да може да се наблюдава целият път, по който минава индивидът до приемане на решение от ТЕЛК. Някъде по веригата има много пробойни. Едно решение няма да ги запуши ", уточни още Хасан Адемов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР