През тази година най-голямата корпоративна финтех програма в Централна и

...
През тази година най-голямата корпоративна финтех програма в Централна и
Коментари Харесай

21 стартъп и финтех компании вече се регистрираха в програмата за партньорство на Райфайзенбанк Elevator Lab 2019

През тази година най-голямата корпоративна финтех стратегия в Централна и Източна Европа включва районни провокации за компании с подготвени решения и за стартъпи в начална фаза Финалистите в българските издания на Elevator Lab Challenge и Elevator Lab Bootcamp ще бъдат оповестени на 26 юни, а спечелилите – на 3 юли Партньорите на самодейността от Microsoft, Viber, Гугъл Digital Garage, Eleven, Evrotrust и Log Sentinel ще дадат противоположна връзка на участниците в българския финал 287 финтех компании от целия свят аплайваха в световната платформа на РБИ
21 стартъп и финтех компании към този момент се записаха за присъединяване в българското предизвикателство на Elevator Lab – програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) за дълготрайно партньорство с финтех екосистемата и поддръжка на стартъпи в начална фаза. Платформата за кандидатстване на българските компании и екипи е отворена до 21 юни (петък) на www.elevator-lab.at/bg.

Наред с второто издание на Elеvator Lab Challenge България, с което Райфайзенбанк търси най-хубавите подготвени финтех решения, през тази година програмата включва и Elevator Lab Bootcamp, който дава менторска поддръжка на стартъпи в най-начална фаза и екипи с положителни хрумвания, както и опция за валидиране на плана и двуседмично образование във Виена за спечелилия.

Финалистите в двете категории на българската конкуренция ще бъдат оповестени на 25 юни, а спечелилите ще бъдат определени на 3 юли от мениджмънта на Райфайзенбанк (България). Българските финалисти в Elevator Lab Challenge и Bootcamp ще имат опция да получат противоположна връзка и от сътрудниците на самодейността, които ще окажат менторска поддръжка и ще споделят своя опит в областта на нововъведенията по време на финалното събитие. Сред тях са Калин Димчев, изпълнителен шеф на Майкрософт Балкани, Георги Захариев, управител на плана Гугъл Digital Garage, Атанас Райков, шеф Бизнес развиване на Viber за ЦИЕ, Оперативно-наблюдателно дело, Близкия Изток и Северна Африка, Антон Герунов, действен шеф в Log Sentinel, проф. доктор Георги Димитров, член на Съвета на шефовете на Evrotrust и Никола Янев, маркетинг управител в Eleven.

Победителят в Elevator Lab Challenge България ще получи право за присъединяване непосредствено за полуфинала на световната стратегия, където ще се конкурира с хрумвания на стартъпи от целия свят. Тази година в световната платформа аплайваха 287 финтех компании, като 60% от претендентите са от Европа, 18% – от Азия, а 10% – от Северна Америка.

„ Заедно с районните провокации и новосъздадените Bootcamp начинания, Elevator Lab е най-голямата финтех мрежа в Централна и Източна Европа “, споделя Ханес Чижек, началник Стратегия и Иновации в групата РБИ.
Полуфиналът с присъединяване на българския победител ще се състои през септември тази година. Ако се подреди измежду отличените в Elevator Lab 2019, нововъведението на българска финтех компания може да бъде внедрена в системите на банките от групата РБИ и да стане налична за над 16.3 млн. клиенти.

***
За Elevator Lab
Общо 743 стартъпи от целия свят аплайваха в предходните две издания на Elevator Lab, като банките от групата Райфайзен към този момент си партнират с 22 от тях на равнище Proof of Concept. През 2017 година в предизвикването се включиха 8 български компании, до момента в който през 2018 година общо 23 български финтех стартъпи аплайваха със своите новаторски хрумвания. За победител в Elevator Lab Challenge Bulgaria бе определен плана на Evrotrust за биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Той завоюва в конкуренция с новаторски хрумвания на още четири финалиста – Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant. Стартъпът Log Sentinel бе отличен като Local Hero с план за повишение на осведомителната сигурност, основан на блокчейн технология. Райфайзенбанк (България) към този момент работи с три от фирмите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab – с Evrotrust, Log Sentinel и един от спечелилите в световното съревнование PISANO.
***
Повече за българското предизвикателство: elevator-lab.at/bg/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР