През тази година е предвидено да завърши ремонтът на 7,8-километровия

...
През тази година е предвидено да завърши ремонтът на 7,8-километровия
Коментари Харесай

През тази година ще завърши ремонтът на пътя между гр. Бургас и кв. „Ветрен“

През тази година е планувано да приключи ремонтът на 7,8-километровия сектор от републиканския път София - Карлово - Бургас в сектора от кв. „ Ветрен " до гр. Бургас. През предходната година беше ремонтирано дясното платно в посока от края на кв. „ Ветрен " към входа на гр. Бургас. Предстои да бъдат предоставени строително-монтажни работи и в лявото пътно платно - от изхода на гр. Бургас до началото на кв. „ Ветрен ".
Това заяви при присъединяване си в парламентарния надзор през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
Общата стойност на е 9 800 000 лева Финансирането се обезпечава взаимно от Агенция „ Пътна инфраструктура " и община Бургас. 8,3 млн. лева ще бъдат обезпечени от АПИ, а 1,5 млн. лева са за сметка на локалната администрация, която би трябвало да извърши организирането, възлагането и контрола на осъществяването, изясни районният министър.
Отсечката е от значимо значение за района, защото по нея минава тежкотоварният трафик от автомагистрала „ Тракия " в посока от и към граничните пунктове за Турция и Гърция и за Южното Черноморие, както и интензивният през летните месеци транспортен поток към и от курортен комплекс „ Слънчев бряг " и гр. Варна.
В отговор на въпрос за финансиране на предпочитани пътни сектори от втори и трети клас на територията на област Благоевград районният министър осведоми, че Агенция „ Пътна инфраструктура " е сключила контракт с Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " за даване на безплатна финансова помощ за Път ІІІ-109 /І-1/ - Мелник с дължина 12,29 км на стойност 9 196 732 лв..
Обществената поръчка за избор на реализатор строителството е на стадий оценка на техническите оферти.
С обезпечени от бюджета на АПИ средства главно ще бъде ремонтиран тунел „ Кривия " на първокласния път София - Кулата. Строителните действия ще започват след въвеждането на краткотрайната организация на придвижването, за която се чака мнение от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Благоевград, и след издаване на протокол за разкриване на строителната площадка.
Предстои разработване на механически планове за главен ремонт на два сектора с обща дължина 50 км от третокласния път (Гоце Делчев - граница Гърция) - Копривлен - п.к. Нова Ловча - Парил - Голешево - Петрово - Катунци. В момента се преглеждат подадените предложения на участниците в процедурата за социална поръчка. Прогнозна стойност е 790 000 лв..
В капиталовата стратегия на АПИ е заложено през тази година да се разгласят публични поръчки за разработване на механически план за два моста с обща прогнозната стойност на двата обекта е към 140 000 лв..
Министър Аврамова обърна внимание, че заради систематичен дефицит на средства се постанова АПИ деликатно да възнамерява своята капиталова стратегия. За да се реализира усъвършенстване на пътната инфраструктура и да се подсигуряват сигурността и комфортът на пътуващите, ще се търсят благоприятни условия за поетапно осъществяване на нужните ремонтни действия по третокласната пътна мрежа в област Благоевград.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР