През тази година два последователни парламента се провалиха в опита

...
През тази година два последователни парламента се провалиха в опита
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мнозинството в 47-ото НС няма да бъде плод на силна обществена енергия, а на компромиси

През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита си да излъчат постоянно ръководство на страната. Този неуспех беше осъден от българските гласоподаватели с рекордно ниска изборна интензивност и срив на поддръжката към партиите, участващи в него. Тези два обстоятелството би трябвало да бъдат регистрирани. Това прочете в декларация от трибуната на Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Ето какво споделят още в нея от обединението:

Заради ниската изборна интензивност, актуалният парламент не разполага с задоволително огромна легитимност, с цел да си разреши нови случки. Ясно е, че каквото й да e болшинството в 47-ото Народно събрание, то няма да бъде плод на мощна социална сила, а резултат от взаимни отстъпки. Конфигурация в сегашния парламент е доста повече плод на нужда, в сравнение с положителен избор на жителите. Тя е доста повече резултат от гласуването " срещу ", в сравнение с от гласуването " за ".

Всяка заблуда, че някой е победил безапелационно и на тази база да диктува на останалите, ще се разбие в действителността. Така както се разруши илюзията на така наречен " протестни партии ", че имат болшинство в 45-ото и 46-ото Народни събрания. Надяваме се, че грешките няма да се повторят в този парламент.

Редовното държавно управление и работещият парламент са първа крачка за излизане от рецесията. Затова още от през днешния ден можете да разчитате на рационално и правилно отношение от страна на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. в 47-ото Народно заседание ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще бъде съпротива на очертаващото се ляво-либерално общество.

Не възприемаме обаче ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. Наясно сме, че провокациите пред страната са прекомерно огромни и на тях може да се отговори единствено с рационални решения, публично единство и политическо единодушие. ГЕРБ са подготвени да водят обществени диалози по значимите тематики с партиите.

Същевременно желаеме да ви подсети, че през тази година три пъти се явихме на избори и три пъти печелим доверието на повече от 20 % от българските гласоподаватели.

Председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили съобщи, че първото предлагането на групата ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на постоянно държавно управление.
https://www.facebook.com/155895645128166/videos/379359993968807
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР