През тази година два последователни парламента се провалиха в опита

...
През тази година два последователни парламента се провалиха в опита
Коментари Харесай

Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция! Нека да не си поставяме цели, които не можем да изпълним

През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита си да излъчат постоянно ръководство на страната. Този неуспех беше осъден от българските гласоподаватели с рекордно ниска изборна интензивност и срив на поддръжката за партиите, които участваха директно в него. Тези два обстоятелството би трябвало да бъдат регистрирани от всички нас и сме длъжни да се съобразим с тях. Заради ниската изборна интензивност актуалният парламент не разполага с задоволително огромна легитимност, с цел да си разреши нови случки и да пилее време в производство на кавги. Каквото и да е болшинството в Народното събрание, то няма да е плод на мощна социална сила, а резултат от взаимни отстъпки. Не е ясно какъв брой български жители бяха лишени от правото си на глас поради машините и репресиите от служебното държавно управление. Всяка заблуда, че някой е победил безапелационно, ще се разбие в действителността. Това съобщи от парламентарната естрада Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, от ГЕРБ- във връзка откриването на 47-ото Народно заседание.

,,Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два Народното събрание, няма да се повторят в този и всички ще подходим със примирение и отговорност в комплицираната обстановка, в която се намира България. Осъзнаваме и нуждата от съставянето на постоянно правителство'', сподели още Атанасова.

По думите ѝ в новия парламент ПГ на ГЕРБ- ще бъде опозицията на очертаващото се ляво демократично болшинство.

Но ние не възприемаме ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото. Наясно сме, че провокациите пред страната са прекомерно огромни и на тях може да се отговори единствено с рационални решения, публично единство и политическо единодушие. Готови сме да водим градивни и обществени диалози с всички парламентри групи, увери тя.

Атанасова напомни, че на днешната дата преди 15 години е учредена Политическа партия и употребява мотива да благодари от името на партията на всички техни членове и симпатизанти, които са ги подкрепяли, "въпреки заканите, изчегъртването и репресиите ".

,,През последните години, до момента в който бяхме ръководещи, бяхме подложени на непрекъснати офанзиви. Затова сме наясно какъв брой е значим методът на опозицията към ръководещото болшинство. Ролята на опозицията би трябвало да е ролята на рационален коректив. Пожелаваме триумф на бъдещите ръководещи и ги призоваваме да не пропущат опциите за диалози с опозицията. Мога да подсигурявам, че в случай че бъде образувано постоянно държавно управление, то ще получи нужния толеранс и нужната експертиза от нашите колеги'', съобщи Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

Сред главните цели на обединението ГЕРБ- Атанасова посочи качественото обучение, вложенията и увеличението на приходите на българите. По отношение на приходите обаче тя предизвести, че от партията няма да разрешават това да се случи посредством тегленето на заеми и в тази връзка разгласи, че първото предлагането на групата ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на постоянно държавно управление.

Не бива да си слагаме цели, които не сме в положение да реализираме, само че сме длъжни да надскочим егото, злободневните тематики и даже тяснопартийните ползи, в името на това да облекчим всички български жители, които са изправени пред провокациите на рецесията. Убедени сме, че това е единственият път към връщането на доверието в Народното събрание, в партиите и във опциите на страната да пази националния си интерес. От всички нас зависи да дадем убеденост на българите, че могат да живеят в среда на сигурност и успокоение и сме уверени, че в случай че го създадем, те ще ни отговорят с доверие, прикани Атанасова в умозаключение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР