През тази година два парламента се провалиха в опита си

...
През тази година два парламента се провалиха в опита си
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и коректна опозиция

През тази година два Народното събрание се провалиха в опита си да излъчат постоянно държавно управление, напомни при започване на този парламент Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите й това бе осъдено от гласоподавателите със срив за поддръжката на партиите на изборите.

„ Заради ниската изборна интензивност Народното събрание/НС/ не разполага с легитимност да пилее време за случайни кавги. Още в този момент е ясно, че каквото и да е болшинство, няма да е резултат от обща сила, а на взаимни отстъпки. Това е резултат от опълчването. Не е ясно какъв брой жители бяха лишени от глас поради машините и репресиите на вътрешния министър ", означи Атанасова. Тя уточни, че в реалност е разрушена илюзията, че в 45-то и 46-то Народно събрание имат болшинство протестните партии.

„ Вярваме, че всички ще подходим със примирение. Осъзнаваме нуждата от държавно управление и работещ парламент като първа крачка за излизане от рецесията. Затова от през днешния ден може да разчитате на рационално отношение от коалиция ГЕРБ-СДС. В 47-то Народно събрание групата ще бъде съпротива на очертаващото се ляво-либерално болшинство. Не осъзнаваме ролята си като опълчване на болшинството, а ще търсим единодушие. Затова сме подготвени да водим диалози с всяка политическа мощ, с цел да се преодолеят рецесиите и за развиване на страната ни. Припомняме, че три пъти се явихме на избори и печелим над 20% от доверието на гласоподавателите ", посочи ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС. Десислава Атанасова акцентира, че ПП ГЕРБ е основана преди 15 години и благодари на симпатизантите на партията.

„ Благодарим ви и няма да ви предадем! Няма да допуснем държавно управление и решения на Народното събрание в прорез с ползите на страната, скрити зад думите за нулева приемливост на корупцията. Наясно сме какъв брой е значим методът на опозицията към ръководещото болшинство – това не е непрестанно да се основава звук и експанзия, а като рационален коректив, който дава оферти и взе участие при взимане на решенията. Пожелаваме триумф на партиите, които договарят за държавно управление. Призоваваме политическите сили в 47-то Народно събрание да концентрира напъните си за превъзмогването на всички рецесии. Очакваме в идващите няколко месеца да няма самоцелен реванш, нападки и обиди. От името на ГЕРБ подсигурявам, че държавното управление ще получи толеранс и то ще получи поддръжка за правене на Държавния бюджет, който настояваме да се одобри тази година. Ще настояваме всяка стотинка държавен дълг да бъде изразходвана рационално, с цел да влезем в еврозоната. Ще бъдем срещу на това приходите да бъдат увеличени със заеми. Първият ни план ще е мораториум за нов дълг, до момента в който не се конституира ново държавно управление ", безапелационна бе Атанасова. Тя посочи, че през последните шест месеца България е изгубила политическо време.

„ Голямата задача на 47-то Народно събрание е да върне страната в естествен темп и да възстановим мостовете сред партиите и в обществото. Не бива да си слагаме цели, които не можем да реализираме, само че би трябвало да надскочим егото се, с цел да подкрепим жителите, които изпитват на гърба си рецесията. Това е пътят да се върне доверието в партиите. От нас зависи да върнем доверието в българите, че могат да живеят умерено и уверена съм, че в случай че успеем и те ще ни отговорят със същото.

Бог да пази България! ", моли от трибуната Десислава Атанасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР