През тази година до момента обявените деца за издирване са

...
През тази година до момента обявените деца за издирване са
Коментари Харесай

Живко Коцев: 201 деца са обявени за издирване през тази година у нас

През тази година досега оповестените деца за търсене са 201 , а върнатите по домовете са 163 . През предходната година са издирени 267 деца при общо 295 оповестени за търсене.

Това стана ясно от думите на основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев пред „ Българска телеграфна агенция “, който разяснява тематиката с трафика на хора . По думите му издирването пълнолетни и малолетни е приоритет на ведомството, като се работи се по процедура по директива, тъй че когато се получи сигнал доста бързо се афишира за търсене . Освен това се сформира координационен механизъм за издирването на съответното дете, с цел да не стане то жертва на закононарушение .

Живко Коцев изнесе данни, съгласно които през 2022 година разпознати общо 153 жертви на трафик на хора, от които осем са деца – шест девойки и две момчета. Година по-рано броят е доста по-висок – общо 468 души, като от тях 24 деца – 1 девойки и три момчета. 

По думите му трафикът на хора изисква извънредно бърза и сериозна реакция от страната на ГДБОП, прокуратурата и Държавната организация за протекция на децата. Много е значимо съдействието с Европол и Интерпол

През актуалната година година са извършени 11 профилирани интервенции , свързани с противодействието на трафика на хора. По време на тях Министерство на вътрешните работи е разрушило девет проведени незаконни групи , задържало е 49 лица, а 32 от тях са привлечени към наказателна отговорност. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР