През търговската верига Лидл са минали 3.3% от целия оборот

...
През търговската верига Лидл са минали 3.3% от целия оборот
Коментари Харесай

Лидл е завъртяла 3.3% от оборота в търговията на дребно у нас

През комерсиалната верига " Лидл " са минали 3.3% от целия оборот в бранша на търговията на дребно в България през 2019 година и това е станало с едвам 1.3% от наетите в него, оповестиха от компанията. В сряда тя показа оценка на съвкупния резултат от активността си върху българската стопанска система, само че в него липсва разбор за отрицателното влияние върху околната среда, каквито данни дадоха преди ден от " Кауфланд България ".

Докладът е направен от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) на база финансови доклади и други обществени бази данни и е показан за 10-годишнината от стъпването на веригата в страната.

Дружеството уточни, че точно огромният оборот, реализиран с по-малко чиновници, изяснява за какво компанията предлага едни от най-високите равнища на възнаграждение в сектора. През 2019 година в " Лидл България " са работили 2700 чиновници със възнаграждение 52% по-високо от междинната заплата за страната и със 72% по-високо от междинното заплащане в бранша на търговията на дребно.

В двете логистични бази на веригата – в с. Равно поле и в с. Кабиле, заетите надлежно получават с 24 на 100 и 65% по-високи заплати от междинните в общините Равно поле и Тунджа, където са ситуирани обектите.

Едно работно място в " Лидл " способства за 4.5 спомагателни работни места в стопанската система, сочат още данните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР