През светлата част от деня утре движението в тунел Траянови

...
През светлата част от деня утре движението в тунел Траянови
Коментари Харесай

Внедряват интелигентна система по АМ Тракия с нови камери, мерене на колата, ел. табели и подвижни бариери

През светлата част от деня на следващия ден придвижването в тунел " Траянови врата " на Автомагистрала " Тракия " ще се реализира в двете посоки в тръбата за Бургас, заяви пресцентърът на Агенция " Пътна инфраструктура ". Трафикът в посока София ще бъде стеснен заради осъществяване на оглед за идното създаване и внедряване на умна транспортна система по автомагистралата, написа dnes.dir.bg.

Проектът планува на Автомагистрала " Тракия " да бъдат инсталирани 40 електронни осведомителни табели (Variable message signs), по 20 във всяка посока. Чрез тях водачите в действително време ще се осведомят за зародило събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична опция за навреме известяван на водачите за настоящата пътната конюнктура, въведените ограничавания и различните направления.

В тунел " Траянови врата " ще бъде построена неповторима за България умна система за автоматизирана идентификация на произшествия (Automatic Incident Detection - AID). Тя ще разреши посредством система от преносими бариери да се ръководи и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби, тъй че при настъпване на случай в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата.

Съоръжението ще бъде с ново LED осветяване, електронни осведомителни табели, светофарни уредби, хоризонтална и отвесна сигнализация, метеорологични станции при порталите на оборудването и други
Ще бъдат инсталирани и камери за премерване на междинна скорост и мониторинг на трафика на избрани сектори от Автомагистрала " Тракия ". Целта е повишение сигурността на придвижване и съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта.

Друга оригиналност е монтирането на датчици за претегляне на моторните транспортни средства в придвижване (Weigh in motion).

Това ще разреши да се филтрират претрупаните транспортни средства и да се даде опция за повече на брой, по-бързи и по-ефективни инспекции. Очаква се по този метод доста да се понижи износването и увреждането на пътната настилка и оборудванията на автомагистралата.
Проектът се съфинансира от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ". Стойността на контракта за строителство е 7 261 000 лева без Данък добавена стойност. договорът за строителния контрол е за 88 980 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за създаването и внедряването на системата по контракт е 30 юни 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР