През студения сезон често искате топла напитка, така че количеството

...
През студения сезон често искате топла напитка, така че количеството
Коментари Харесай

Каква е безопасната доза кофеин на ден

През студения сезон постоянно желаете топла напитка, тъй че количеството чай и кафе, които пиете, се усилва през есента и зимата.

И двете питиета на процедура обаче съдържат кофеин. Диетологът Наталия Нефедова съобщи, че би трябвало деликатно да следите количеството кофеин в диетата си.

Нормата за кофеин е 400 мг дневно. В чаша кафе има към 95 мг, до момента в който в чая има доста по-малко кофеин – от 10 до 20 мг. Много зависи от силата на напитката и размера на чашата, само че при всички случаи, пиейки чай, по-трудно се надвишава нормата, изясни тя.

Лекарят сподели, че е значимо тази норма да се помни от хора, които са чувствителни към кофеина заради способността му да форсира сърдечната периодичност, както и за пациенти с хипертония и тези, които страдат от киселини.

Според лекаря кофеинът може да докара до високо кръвно налягане. Освен това бременните дами не би трябвало да пият повече от една чаша дневно. Също по този начин при несъразмерна приложимост на тези питиета са вероятни проблеми със съня и раздразнителност, означи Нефедова. Според нея опция може да бъде да вземем за пример чай от лайка или мента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР