През страната днес преминава атмосферен фронт и на много места

...
През страната днес преминава атмосферен фронт и на много места
Коментари Харесай

Метаморфози: Хладно в началото на седмицата, до 30 градуса през уикенда

През страната през днешния ден минава атмосферен фронт и на доста места преваля дъжд, по високите места и в планините - сняг. 

До края на деня остава прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър, Облачността преди обяд ще бъде забележителна, с изключение на в Северозападна България, където към този момент понижава до слънчево време. След обяд и по здрач преваляванията ще стопират на всички места, а облачността ще намалее до незначителна. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През нощта облачността от запад още веднъж ще се усили, само че ще остане без превалявания. Вятърът от запад в централните и западни региони ще отслабва и до изгрев слънце ще стихне, до момента в който на изток към момента ще духа едва. Минималните температури на следващия ден заран ще са от нула до 5 градуса. През деня вятърът в западната част на страната ще бъде от изток, до сдържан, а в източните елементи ще се ориентира от юг. Започва покачване на температурите и след обяд те ще бъдат от 12 до 18 градуса. 

Облачността ще бъде междинна и висока, с изключение на над Югозападна България. Там след обяд на обособени места ще превали дъжд.

През нощта против сряда на обособени места ще превали едва и за малко. Минималните температури в сряда ще бъдат от 5 до 10 градуса и до края на седмицата към този момент няма заплаха от слани. През деня ще се затопли още и температурите ще доближат 15 до към 20 градуса. Облачността ще бъде забележителна, само че най-вече междинна и висока. Вероятността за превалявания е дребна. Ще духа до сдържан вятър от изток и югоизток.

В четвъртък, към момента на фона на календарния месец март, времето ще бъде като през май - топло и неустойчиво. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11-12, тук-там, податливи на въздействието на южния вятър - до към 15 градуса. От запад на изток, на фона на топлото време, ще премине атмосферно разстройване и на доста места ще превали и прегърми. Не са изключени и местни градушки. Вятърът в източните региони ще бъде от юг-югозапад, а на запад последователно ще се ориентира от западната четвърт. Неустойчиво време, с някои характерности за летните месеци.

В петък ще бъде слънчево, със междинна и висока облачност. Топло, с дневни температури от 20 до към 25 градуса. 

Ще духа слаб вятър от запад.

В събота ще бъде слънчево, с висока облачност и дневни температури от 22 до 28-29  градуса. Не е изключено тук-там да бъде премината и 30-градусовата граница. Най-топло ще бъде в неделния ден, когато температурите ще доближат 24 до 28-29 градуса. Ще остане слънчево, с поява на високи облаци. 

Вятърът през почивните дни ще бъде слаб, от южната четвърт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР