През следващото денонощие южно от България ще преминава циклон, който

...
През следващото денонощие южно от България ще преминава циклон, който
Коментари Харесай

Температурите се понижат, започват валежи от сняг

През идващото денонощие южно от България ще минава циклон, който ще е причина за динамичното време в страната. Ще духа сдържан северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от север-североизток и по здрач ще се усили. Ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в южните и планинските региони от страната, където в композиция с вятъра ще има условия за виелици. Почти без превалявания ще е в Североизточна България.

Температурите ще се намалят и минималните ще са сред минус 3 и 2, а оптималните ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е доста по-високо от междинното за месеца.

Жълт код поради прогнозите за мощен вятър и превалявания от сняг е разгласен в 8 области в Южна България. Предупреждението е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

На доста места в тези региони ще има умерени снеговалежи, в композиция с краткотрайно увеличаване напразно от север към края на деня и през нощта против петък. Това ще сътвори условия за виелици и навявания. Очакваната снежна завивка е към 10 см, в високите елементи на планините - до 15 см.

В планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от сняг. В Рило-Родопския масив снеговалежите ще са обилни и ще има условия и за навявания. Ще духа мощен и плевел североизточен вятър и с него температурите ще се намалят. Усещането ще е за мразовито време. Максималната температура на височина 1200 м ще е към минус 5 градуса, на 2000 м - към минус 10 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Ще духа сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2 и 4 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР