През следващото денонощие времето в страната ще се определя от

...
През следващото денонощие времето в страната ще се определя от
Коментари Харесай

Дежурният синоптик от НИМХ към БАН очерта мащабите на снежната стихия, която ще връхлети България през уикенда!

През идващото денонощие времето в страната ще се дефинира от средиземноморски циклон. Над цялата страна ще бъде облачно и с повсеместни превалявания, тук-там интензивни и обилни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевично активност. Ще духа сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух.
Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 8-10° тук-там в Западна България, до 16-18° в югоизточните региони. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, по здрач и през нощта против неделя, и в регионите с надморска височина 600-700 метра, дъждът ще минава в сняг.

Атмосферното налягане ще се намали още и ще е по-ниско от междинното за месеца, предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките Мартин Славчев.



В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, под към 1200 от дъжд, само че по здрач с понижаването на температурите границата на снеговалежи ще се намали още. Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити елементи вятърът ще е от юг-югоизток, само че по здрач и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието ще ще бъде облачно и с превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР